Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες απολύσεις στην ΑΓΝΟ

Σε συνέλευση καλεί σήμερα η Εργοστασιακή Επιτροπή

Χτες, έγιναν τέσσερις απολύσεις στην ΑΓΝΟ και η Εργοστασιακή Επιτροπή προχωρά σήμερα σε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν οι εργαζόμενοι τη στάση τους απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι εργάτες της ΑΓΝΟ πραγματοποίησαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, όπου και πέτυχαν την καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών που τους χρωστούσε η εργοδοσία.

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι σε TASTY και ΦΑΓΕ. Στην πρώτη η εργοδοσία προχωρά σε περικοπές παροχών και απαιτεί μηδενικές αυξήσεις για το 2012, ενώ στη δεύτερη προχώρησε σε μία ακόμη απόλυση.

Στο μεταξύ, στον ΚΑΤΣΕΛΗ, οι εργάτες βρίσκονται και σήμερα για πέμπτη μέρα σε απεργιακή κινητοποίηση, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων δυόμισι μηνών. Από τα ξημερώματα μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, οι εργάτες της αρτοποιίας βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου και περιφρουρούν την απεργία τους. Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό τους βρίσκονται η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καθώς και το ΠΑΜΕ, όπου το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιώργος Πέρρος, έδωσε το «παρών» στην πύλη.

Η ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός συντονισμός των εργατών όλου του κλάδου μέσα και από την ισχυροποίηση του κλαδικού τους συνδικάτου αλλά και τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες που ξεκινούν την Κυριακή 27 Νοέμβρη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ