Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Παρέμβαση για το «Μακεδονία Παλλάς»

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων, τη διασφάλιση των άνω των 150 θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων των εργαζομένων καθώς και την άμεση καταβολή των οφειλών του ομίλου Δασκαλαντωνάκη προς το ΙΚΑ ζητά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), με αφορμή τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες το ΣΕΤΕΠΕ, κατήγγειλε το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των εργαζομένων με τη στήριξη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, μετά από χρόνια κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και αφού ήρθε σε ρήξη με το ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το κτίριο, αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του ξενοδοχείου στις 27 Δεκέμβρη. Στο μεταξύ, οφείλει στο ΙΚΑ πάνω από 3 εκατ. ευρώ από πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί.

Ο όμιλος κατήγγειλε τη σύμβαση μίσθωσης του κτιρίου και ζητά να συνεχίσει να λειτουργεί το ξενοδοχείο άνευ αμοιβής, έως την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού που ανήγγειλε το ΙΚΑ, ώστε, όπως ισχυρίζεται, «να καταστεί εφικτή η ομαλή μετάβαση στο νέο μισθωτή (ή σε οποιοδήποτε νέο σχήμα εκμετάλλευσης) χωρίς να παύσει η λειτουργία του ξενοδοχείου και συνεπώς χωρίς την απώλεια θέσεων εργασίας, ή την επιδείνωση των συνθηκών αξιοποιήσεώς του».

Στο μεταξύ, με σύμμαχο την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο όμιλος την προηγούμενη βδομάδα ανάγκασε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τις απολύσεις τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν στο ξενοδοχείο μέσω εργολαβικών εταιρειών, έτσι ώστε να αποκλείσει κάθε δυνατότητά τους για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την άμεση καταβολή των οφειλών προς το ΙΚΑ, πολιτική απόφαση - δέσμευση της κυβέρνησης για συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων και με το νέο εργοδότη καθώς και πλήρη ασφαλιστική και εισοδηματική κάλυψη των εργαζομένων για όσο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία ανεύρεσης νέου επενδυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ