Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ
Πρόγραμμα για κινητά και υπολογιστές

Μερικά εκατομμύρια ευρώ για τις εταιρείες που πουλάνε κινητά και υπολογιστές, καθώς και για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προβλέπει ένα νέο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης για την «ψηφιακή σύγκλιση». Τιτλοφορείται «digi-mobile» και προβλέπει 15 εκατ. ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ώστε να προμηθευτούν «έξυπνα» κινητά και υπολογιστές - ταμπλέτες και φυσικά να υλοποιήσουν «καινοτόμες» εφαρμογές με τη χρήση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, παρά τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, κρίνεται μικρή η εφαρμογή σχετικών καινοτομιών από τις επιχειρήσεις. Καθώς οι περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κλείνουν ή φυτοζωούν, ίσως θα ήταν προτιμότερες άλλες ενισχύσεις, ωστόσο τα συγκεκριμένα χρήματα, μαζί με τον «οβολό» των επιχειρήσεων, έχουν τελικό αποδέκτη άλλες εταιρείες. Εξάλλου, πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι σε θέση να αξιοποιήσουν εφαρμογές, όπως πρόσβαση στελεχών σε επιχειρησιακά δεδομένα, εικονική ξενάγηση, προσωποποιημένη πληροφόρηση, ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Το πρόγραμμα καλύπτει το 70% ενός προϋπολογισμού και μέχρι 7.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του έργου δεν μπορεί να ξεπερνά το 100% του κύκλου εργασιών της τελευταίας χρήσης. Ειδικά για web mobile portal η μέγιστη ενίσχυση είναι 1.400 ευρώ. Οι αιτήσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 19 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ