Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Διεκδικούν αυτά που έπρεπε να είναι αυτονόητα!

Κινητοποιήσεις σπουδαστών ΤΕΙ, σε τμήματα και σχολές της χώρας, μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που απαξιώνει τις σπουδές τους, διαλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ΤΕΙ κυριολεκτικά υπολειτουργούν, λόγω της μεγάλης μείωσης διδασκόντων και κονδυλίων. Αύριο και μεθαύριο οι σπουδαστές των ΤΕΙ, μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε σχολές και τμήματα της χώρας. Το ΜΑΣ καλεί, επίσης, σε Γενικές Συνελεύσεις συλλόγων, τμημάτων, εξαμήνων, εργαστηρίων, σε συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, Επιτροπών Ετών και Εξαμήνων.

Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα Νοσηλευτικών στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας κάνει κινητοποίηση στη διοίκηση της σχολής για εργαστήριο που, ενώ «κανονικά» το παρακολουθούν 30 σπουδαστές, στοιβάζονται 90, για τα μαθήματα κλινικών που γίνονται κάθε 15 μέρες, επειδή δε χωράνε, για βιβλίο που καλούνται να πληρώσουν.

Αύριο η Επιτροπή Αγώνα της ΣΤΕΦ Πειραιά κάνει κινητοποίηση για το υπέρογκο κόστος σπουδών για αναλώσιμα και ζητά να δοθούν πίσω τα 80 ευρώ που πλήρωσαν οι σπουδαστές. Η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας (στο κτίριο της Θηβών) κινητοποιείται γιατί δε γίνονται κλινικές λόγω έλλειψης καθηγητών, ενώ, επιπλέον, γίνονται εργαστήρια 60 ατόμων σε αίθουσες με 10 υπολογιστές.

Μεθαύριο οι Επιτροπές Αγώνα της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για το ζήτημα της στέγασης, ενώ η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας θα κάνει κινητοποίηση για το κόστος σπουδών και την έλλειψη καθηγητών. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα κάνει και η Επιτροπή Αγώνα της ΣΔΟ Πειραιά.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας αύριο προχωρά σε κινητοποίηση στο γραφείο σπουδαστικής μέριμνας και μεθαύριο παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Πάτρας θα κάνουν κινητοποίηση αύριο και μεθαύριο στους Ειδικούς Λογαριασμούς του ιδρύματος, ενώ οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Καλαμάτας κινητοποιούνται για τη σίτιση και τη στέγαση μεθαύριο, αλλά και για τα αναλώσιμα.

Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Πάτρα συνεδριάζουν και προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε προέδρους Τμημάτων και στην Πρυτανεία για τα συγγράμματα που δε δίνονται. Σημειώνεται πως μετά από δυναμική κινητοποίηση των δυνάμεων του ΜΑΣ στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, για το ζήτημα της έλλειψης συγγραμμάτων στις σχολές, αυτή δεσμεύτηκε πως τα βιβλία θα δοθούν άμεσα στους φοιτητές. Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ έδωσαν λίστα με τα συγγράμματα που χρειάζονται στα έτη. Απ' την αρχή της χρονιάς οι Επιτροπές Αγώνα Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του ΜΑΣ διεκδικούσαν να δοθούν δωρεάν τα αναλώσιμα για όλα τα εργαστηριακά μαθήματα και το σύγγραμμα των Μαθηματικών του Α' έτους αντίστοιχα. Μετά από κινητοποιήσεις και συνελεύσεις ετών το συγκεκριμένο ζήτημα λύθηκε.

Επίσης, γίνονται συνελεύσεις ετών στις σχολές με θέμα πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια. Την Παρασκευή οι Επιτροπές Αγώνα θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ και αύριο και μεθαύριο σε κινητοποίηση στους Ειδικούς Λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αύριο, Πέμπτη, στη Βόρεια Ελλάδα

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Κοζάνης προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 9.30 το πρωί στα αστικά λεωφορεία για δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών, στη 1 το μεσημέρι κινητοποίηση στη λέσχη για δωρεάν σίτιση για όλους και στις 7 το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα «Γερμανός» για τα πάσο.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα, στη 1 το μεσημέρι, προγραμματίζουν κινητοποίηση στη λέσχη για δωρεάν σίτιση για όλους. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στα ΤΕΙ σε Γρεβενά και Φλώρινα προγραμματίζουν μαζική εξόρμηση στα ΤΕΙ και στα σχολεία και το απόγευμα συγκεντρώσεις για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ