Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς ρεύμα άνεργη μάνα τριών παιδιών

Την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι άνεργης νηπιαγωγού και το πάγωμα των όποιων οφειλών της στη ΔΕΗ, για όσο διάστημα δεν έχει δουλειά, απαίτησαν δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Νομού Λάρισας και η Λαϊκή Επιτροπή των Συνοικιών Αβέρωφ - Πυροβολικών - Νέας Πολιτείας, με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση του τοπικού καταστήματος στη Λάρισα. Κατήγγειλαν την αναλγησία της ΔΕΗ, η οποία έκοψε το ρεύμα λόγω παλιών οφειλών σε μια πολύπαθη, αλλά αξιοπρεπέσταση οικογένεια στη συνοικία της Νέας Πολιτείας.

Κάτω από την πίεση της αγωνιστικής παρέμβασης, ο περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας της ΔΕΗ Σ. Αλευράς και ο αρμόδιος διευθυντής για θέματα διακοπών και επανασυνδέσεων ρεύματος Π. Ζιάκας, σε συνάντηση που είχαν μαζί τους εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα, παρουσία της άνεργης γυναίκας, είπαν ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα «στα πλαίσια του νόμου»!

«Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη, εδώ και τώρα, η επανασύνδεση και για όσο καιρό θα παραμένει άνεργη, να παγώσουν οι οφειλές της και να μη διακόπτεται το ρεύμα», τόνισε στη συνάντηση ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, προειδοποιώντας ότι αν δε γίνει αυτό η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα θα πάρει κι άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως θα κάνει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Η άνεργη νηπιαγωγός ζει και συντηρεί μόνη της τα τρία παιδιά, δύο από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως και η ίδια που πάσχει από χρόνιο άσθμα και αναγκάζεται τρεις φορές τη μέρα να πηγαινοέρχεται στο νοσοκομείο για να κάνει χρήση οξυγόνου, καθώς δεν μπορεί σπίτι της επειδή δεν έχει ρεύμα. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που έγινε η διακοπή ρεύματος, αυτή και τα παιδιά της, 24, 14 και 13 ετών, ζουν μέσα στο σκοτάδι και το τελευταίο διάστημα στο δριμύ ψύχος, καθώς στο σπίτι δεν έχει θέρμανση.

Εχουν προηγηθεί και άλλες διακοπές ρεύματος τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε, δηλαδή, που είναι άνεργη και γίνονταν επανασυνδέσεις μετά από διάφορους διακανονισμούς με τη ΔΕΗ, με όρους που ήταν ασύμφοροι και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, δεδομένου ότι δεν έχει κανένα εισόδημα. Ολο αυτό το διάστημα, στις εκκλήσεις της να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος, οι αρμόδιοι της ΔΕΗ, στους οποίους είχε κάνει γνωστά τα προβλήματα υγείας των παιδιών της και της ίδιας, καταθέτοντας τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις, όχι μόνο δεν έδειξαν καμιά ευαισθησία, αλλά αδιαφορούσαν πλήρως.

Μιλώντας η ίδια στον «Ρ» λέει: «Είμαι τόσα χρόνια άνεργη. Εισόδημα δεν είχα από πουθενά. Πούλησα τα πάντα για την υγεία των παιδιών μου. Δεν το δέχομαι να είναι μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο. Πρέπει, επιτέλους, να δοθεί μια λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ