Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Βαθαίνει η κολεγιά με αιχμή την Ενέργεια

Στην Αθήνα από χτες ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών

Η επιβεβαίωση και το βάθεμα της στρατηγικής σχέσης Αθήνας - Τελ Αβίβ είναι το αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χτες στην Ελλάδα ο υφυπουργός εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν, ο οποίος χτες συναντήθηκε με τον ομόλογό του Δημήτρη Δόλλη. Ο Ισραηλινός υφυπουργός ζήτησε και θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Δήμα και τον υπουργό άμυνας Δ. Αβραμόπουλο. Σε συνέχεια των εκατέρωθεν επισκέψεων, την ερχόμενη βδομάδα μεταβαίνει στο Ισραήλ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Για το περιεχόμενο των συναντήσεων στην Ελλάδα είχε μιλήσει ο Ισραηλινός διπλωμάτης στην Jerusalem Post. Οπως είπε, σκοπός της επίσκεψης είναι η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα το σχέδιο για κοινές έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, καθώς «η Ελλάδα είναι μια στρατηγικής σημασίας χώρα, λόγω της εγγύτητάς της σε μας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως λόγω της ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου». «Θα συζητήσουμε για το πώς θα αναδείξουμε την Ελλάδα και την Κύπρο σε κέντρα διανομής φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Δ. Δόλλης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε και η προετοιμασία της λεγόμενης «G to G», δηλαδή η προετοιμασία για την πιθανή συνάντηση των δύο Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ, όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ