Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε θέση μάχης τα εσωκομματικά στρατόπεδα

Δηλώσεις και αντιπαραθέσεις στο φόντο της συνολικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος

Φουντώνουν οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος, να καθορίζουν τη στρατηγική τους στη βάση των γενικότερων κινήσεων τακτικής ανάμεσα στα αστικά κόμματα στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Η ανακοίνωση του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πυροδότησε τις δηλώσεις των υπόλοιπων δελφίνων, που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «λάθος» την ανακίνηση των διαδικασιών διαδοχής του Γ. Παπανδρέου στην παρούσα φάση.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει με κάθε τρόπο να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ χτες συναντήθηκε διαδοχικά με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχο, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γρ. Νιώτη, και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλο.

Με συνέντευξή του χτες στον «Βήμα Fm», ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ανέφερε ότι «είναι λάθος να ανοίξουν οι διαδικασίες τώρα», τη στιγμή που «δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ζητήματα του προϋπολογισμού και της εκταμίευσης της έκτης δόσης». Ο Αν. Λοβέρδος, μάλιστα, προβάλλοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης συνεργασίας τόνισε: «Ενας κομματικός σχηματισμός, που είναι ο βασικός πόλος αυτής της κυβέρνησης, εάν μπει αυτή τη στιγμή σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου τότε, επειδή τα βασικά του υποψήφια για την προεδρία στελέχη είναι και μέλη αυτής της κυβέρνησης, θα υπάρξει πρόβλημα και μία αναστάτωση που θα περάσει στην κυβέρνηση και μετά στη χώρα».

Αμεση ήταν και η αντίδραση της υπουργού Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, η οποία αναφερόμενη στις εσωκομματικές διαδικασίες δήλωσε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του και με βάση το εθνικό συμφέρον». Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ζήτησε «να ξεκινήσουν άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες». Υπέρ της παραμονής του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ηγηθεί και στις επόμενες εκλογές, τάχτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.

Την ίδια ώρα, ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να βγάλει τον εαυτό του από το «κάδρο» της εφαρμοζόμενης πολιτικής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι «υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική τους πέντε τελευταίους μήνες»!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Φλας» και σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την προπαγάνδα για δήθεν αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε: «Πρέπει να ξαναφτιάξουμε τις γέφυρες με τον κόσμο που έχουν κοπεί και πρέπει να τις ξαναχτίσουμε σε νέα βάση». Εσπευσε, ωστόσο, να σημειώσει ότι «πρέπει ταυτόχρονα να κάνουμε και τη δουλειά μας», δηλαδή την προώθηση μέσα από την κυβέρνηση συνεργασίας της αντιδραστικής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ