Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμεση κινητοποίηση - απάντηση στην καταστολή

Αμεση απάντηση στη βία και τρομοκρατία της συγκυβέρνησης που επιστράτευσε εισαγγελείς και ΜΑΤ ενάντια σε εργαζόμενους που κινητοποιούνταν για τα χαράτσια (βλ. ρεπορτάζ στη διπλανή σελίδα), έδωσαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ανέργων των συνδικάτων σε εμπόριο - υπηρεσίες. Από τις 11.30 το πρωί και για δύο ώρες απέκλεισαν τα ταμεία της ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου και κατήγγειλαν την επέμβαση των ΜΑΤ. Εργαζόμενοι της ΔΕΗ άφησαν τα πόστα τους και ενίσχυσαν την κινητοποίηση. Στη συνέχεια η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς πραγματοποίησε εξόρμηση στην λαϊκή αγορά του κέντρου της πόλης.

Νωρίτερα, οι Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ανέργων πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση - παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΣΘ απαιτώντας να διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους και να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Το απόγευμα συνεχίστηκε η δράση των Λαϊκών Επιτροπών στις συνοικίες, με πικετοφορίες στην Ανω Πόλη και την Τούμπα και μαζικές εξορμήσεις στην Μπότσαρη. Στην Ορεστιάδα, η Γραμματεία Βόρειου Εβρου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ.

Στην Καλαμπάκα Τρικάλων, χτες, δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν εξόρμηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ και έχουν προγραμματίσει νέα εξόρμηση για σήμερα.

Δράση παντού ενάντια στα χαράτσια

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 9.30 π.μ. κινητοποίηση στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους από τις Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ανέργων Εμπορίου - Υπηρεσιών. Στις 12 μ. παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

-- Στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Ευκαρπίας στην αίθουσα του Σωματείου Μακεδονία.

-- Στις 6.30 μ.μ., παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής 5ου Διαμερίσματος, στην περιοχή του Ποσειδώνιου.

-- Στις 7 μ.μ., εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Αμπελοκήπων - Μενεμένης στην πλατεία Επταλόφου.

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπή Αγίου Παύλου, στο εικαστικό εργαστήριο (Ηπείρου 7).

-- Στη Φλώρινα, η Λαϊκή Επιτροπή, στις 12 μ. θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ. Στις 8.30 μ.μ. οργανώνει πλατιά σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Φλώρινας.

Την Κυριακή:

-- Στην Πετρούπολη, σε λαϊκή συνέλευση για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, στις 11 π.μ. στο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Πετρούπολης ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η Επιτροπή Πετρούπολης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

  • Στο Ιλιον, σε λαϊκή συνέλευση καλούν τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Ιλίου ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου και η Επιτροπή Ιλίου του ΜΑΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ