Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Σήμερα Σάββατο

Οι Μαθητικές Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα «Η ίδρυση του ΚΚΕ», στις 6 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομείου). Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα, την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές θα περιηγηθούν σε μέρη της πόλης όπου έλαβαν χώρα σημαντικές στιγμές της ταξικής πάλης.

Αύριο Κυριακή
  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου της ΚΝΕ διοργανώνει σε μέρη της Χίου όπου έβαλε ο λαός τη σφραγίδα του μέσα από τους αγώνες του. Η εκκίνηση θα γίνει από τις αρχές της Απλωταριάς στις 10 π.μ. και οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν: Στον τόπο δολοφονίας των Μεσανατολιτών Μαυράκη - Πίτα στο Βαρβάσι. Στο σπίτι του παπα-Ξενάκη, εκτελεσθέντος αντάρτη του ΔΣΕ στο Γρου (Λολοδέντρι). Στην κατοικία του Δ. Ευαγγελινού, πολιτικού επίτροπου του ΔΣΕ. Στον Κάμπο όπου πραγματοποιήθηκε η μάχη του «Λικιαρδόπουλου». Στον Αγ. Γιώργη Μελαχρινό (Πιττάς), που πραγματοποιήθηκε η Α' Παγχιακή Συνδιάσκεψη του ΕΑΜ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Εβρου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και σοσιαλισμός», στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ