Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κόψει το ρεύμα»

Δυναμική κινητοποίηση χτες στη ΔΕΗ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ Περιστερίου
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ Περιστερίου
«

Στον απάνθρωπο εκβιασμό ή πληρώνεις το χαράτσι της ΔΕΗ ή σου κόβουμε το ρεύμα απαντούμε: Δεν το πληρώνουμε. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας το κόψει, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό». Αυτό φώναξαν χτες, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ Περιστερίου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι, μαθητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου.

Ταυτόχρονα, καλούσαν τον κόσμο να συνδεθεί με άλλους στην πολυκατοικία, στη γειτονιά του, παντού, ώστε κανένας να μην είναι μόνος. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία μαθητών Λυκείου της περιοχής που, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «αυτό που βλέπουμε είναι ότι ζητάνε να πληρώσουν πάντα αυτοί που δεν έχουν».

Στη συνάντηση που είχαν μέλη της, με τη Διευθύντρια Μοσχ. Αυγερινού της έκαναν γνωστό ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν, ότι πρέπει η ΔΕΗ να δεχτεί τους λογαριασμούς με τον τρόπο που ο καθένας έχει πληρώσει το ρεύμα και να δεχτεί να πληρωθεί το ρεύμα στη ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Η διευθύντρια δεν δέχτηκε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι που είχε πληρωθεί μόνο το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ρεύματος. Ακόμα, ήταν ανένδοτη στο να γίνει διακανονισμός για να επανασυνδεθεί το ρεύμα που έχει κοπεί εδώ και ένα μήνα γυναίκας με μικρό παιδί.


Η νεαρή γυναίκα τής έλεγε ότι τρέχει το παιδί της από σπίτι συγγενή σε σπίτι άλλου συγγενή, για να κάνει ζεστό μπάνιο ή να ζεσταθεί τις μέρες που έχει κρύο. Οπως είπε, έχει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να δουλέψει και με έναν μόνο μισθό, αυτόν του άντρα της, δεν τα βγάζουν πέρα. Η Διευθύντρια μάλιστα, προσπάθησε να πείσει ότι εκτελεί απλώς διαταγές.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους που αποφάσισαν τις επόμενες μέρες να επανέλθουν δριμύτεροι.

Οσο για τη ...συμπόνια που δήθεν δείχνει η συγκυβέρνηση για τις ευπαθείς ομάδες, αξίζει να σημειώσουμε ένα μικρό παράδειγμα γυναίκας που μιλούσε χτες με ανθρώπους της Λαϊκής Επιτροπής. Είπε λοιπόν: «Μου ζητάνε να πληρώσω το χαράτσι για ένα σπίτι που ακόμα δεν το έχω ξεπληρώσει, εγώ και το παιδί έχουμε 67% αναπηρία. Δεν έχω λεφτά να πληρώσω, η ΔΕΗ μου λέει να το πληρώσω και μετά....»

Τέλος, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ