Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΦΟΥΛΓΚΟΡ»
Προχώρησε σε 11 νέες απολύσεις

Ανακοίνωση της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Σε 11 νέες απολύσεις προχώρησε χτες η εργοδοσία της ΦΟΥΛΓΚΟΡ, του ομίλου ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, φτάνοντας συνολικά τις 71 μέσα σε λίγους μήνες. Η εργοδοσία αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία, ενώ, παράλληλα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ) που βρίσκεται στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γενική συνέλευση των εργαζομένων είχε πάρει παλιότερη απόφαση για 48ωρη απεργία με την ανακοίνωση οποιασδήποτε νέας απόλυσης. Ομως, χτες, και μετά τις νέες απολύσεις οι δυνάμεις εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αποφάσισαν να πάνε τη 48ωρη απεργία στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας, δηλαδή, 1 και 2 Δεκέμβρη. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει χρόνο και περιθώριο στην εργοδοσία να συνεχίσει την επιθετικότητά της, να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της, ενώ την ίδια στιγμή υπονομεύει τις διαθέσεις των εργατών για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ, τονίζει: «Να βγουν τώρα πολιτικά συμπεράσματα. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους συνδικαλιστές αυτών των κομμάτων, να παλέψουν μαζί με το ΠΑΜΕ, να αλλάξουν το συσχετισμό στο σωματείο υπέρ των ταξικών δυνάμεων, να καλέσουν σε έμπρακτη συμπαράσταση τα λαϊκά στρώματα του νομού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ