Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνεχίζεται το παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου
  • Στις 100 έφτασαν οι ομάδες που συμμετέχουν!
  • Οι μαθητές επιβάλλουν τη δωρεάν χρήση των γηπέδων σε περιπτώσεις που οι δήμοι αρνούνται την παραχώρησή τους

Στιγμιότυπο από τους αγώνες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου
Στιγμιότυπο από τους αγώνες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου
Στις 100 έφτασαν οι μαθητικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο παναττικό ποδοσφαιρικό τουρνουά 7Χ7 που διοργανώνουν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. «Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» είναι το σύνθημα που επέλεξαν οι μαθητές για το τουρνουά, στέλνοντας από κοινού με φορείς όπως το ΕΣΥΝ μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφής εξάρτηση.

Στο τουρνουά συμμετέχουν ομάδες Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και οι αγώνες απλώνονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και τον Πειραιά. Οι πρώτοι αγώνες έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε Βύρωνα και Μενίδι.

1.800 ευρώ ζήτησε ο δήμος Αθηναίων για το γήπεδο!

Τα εμπόδια που συνάντησαν οι μαθητές σε ό,τι αφορά την παραχώρηση γηπέδων για τους αγώνες, αναδεικνύουν και το δίκαιο διεκδικητικό χαρακτήρα του τουρνουά, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει την ανάγκη των νέων για άθληση σε χώρους όπου θα έχουν δωρεάν πρόσβαση. Γι' αυτό άλλωστε και οι μαθητές αρνήθηκαν να καταβάλουν χρήματα για δημοτικά γήπεδα και δήλωσαν - όπου συνάντησαν προσκόμματα από πλευράς Δήμων - ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί και με δυναμική παρέμβαση.

Τέτοια ζητήματα αντιμετώπισαν τα συντονιστικά στις επαφές με τους δήμους Αθήνας και Νίκαιας. Στην πρώτη περίπτωση, οι αρμόδιοι αρχικά ζητούσαν διευκρινίσεις για το χαρακτήρα του ΕΣΥΝ που στηρίζει τη διοργάνωση και στη συνέχεια, ζήτησαν ενοίκιο για γήπεδο πέντε επί πέντε στην περιοχή του Ρουφ, της τάξης των 1.800 ευρώ(!), 450 ευρώ για κάθε μια από τις τέσσερις συνολικά μέρες (δύο Σαββατοκύριακα) του τουρνουά. Στη Νίκαια, η αρχική άρνηση των αρμοδίων (που ήταν και η αιτία για το ότι το τουρνουά στον Πειραιά ξεκινά μια βδομάδα αργότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί) κάμφθηκε μετά από τη δήλωση των μαθητών ότι θα καταλάβουν το γήπεδο. Και οι δύο περιπτώσεις φέρνουν μπροστά στις ευθύνες τους τις δημοτικές αρχές που φτάνουν να φέρονται σαν επιχειρηματίες, που δεν υποστηρίζουν και διευκολύνουν μια διοργάνωση, η οποία έχει σαφές περιεχόμενο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ