Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ερχονται και... οι Καραγιώργεβιτς!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Πράσινο φως για την επιστροφή της περιουσίας και της ιθαγένειας της οικογένειας της πρώην βασιλικής οικογένειας της Σερβίας, των Καραγιώργεβιτς, άναψε χτες, οπότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υιοθέτησε σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασσοσιέτεντ Πρες», μετά από την παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να αρθούν σύντομα τα εμπόδια που υπήρχαν μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και η επιστροφή της οικογένειας των Καραγιώργεβιτς θεωρείται πως είναι πλέον θέμα... λίγου χρόνου. Ως γνωστόν, στις αρχές της δεκαετίας του '90, η κυβέρνηση του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, είχε προχωρήσει σε μερική άρση των απαγορεύσεων που ίσχυαν για την οικογένεια των Καραγιώργεβιτς, επιτρέποντας στα μέλη της τη μετάβασή τους στη χώρα, αλλά όχι την επανάκτηση της ιθαγένειας και της κατασχεθείσας περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Ζόραν Ζίζιτς, δήλωσε σχετικώς πως ο νόμος για τους Καραγιώργεβιτς «δείχνει την αποφασιστικότητα της νέας ηγεσίας για επιστροφή στα μονοπάτια της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας»... Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί στην κρίση των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου προτού τεθεί σε ισχύ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ