Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Προσλαμβάνει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Ενώ βγαίνουν σε εφεδρεία τακτικοί υπάλληλοι. Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Τη διοίκηση του ΙΚΑ, που, υλοποιώντας τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και, τώρα, της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, προσλαμβάνει ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, την ίδια στιγμή που βγαίνουν σε εφεδρεία, δηλαδή, απολύονται τακτικοί εργαζόμενοι, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Και αναφέρει συγκεκριμένα ότι έγιναν προσλήψεις από δουλεμπορικά γραφεία στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), με στόχο την παράδοση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Οσον αφορά στη Λάρισα, καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΠΑ, αφού η λίστα αυτών που περιμένουν να περάσουν από Επιτροπή έχει ξεπεράσει τα 1.000 άτομα. Πάνω από 500 ανάπηροι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά και περιμένουν να περάσουν από Επιτροπή και περισσότεροι από 600 περιμένουν να κλείσουν ραντεβού με γιατρό για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή από γιατρούς λειτουργεί 4 - 5 φορές περίπου το μήνα και εξετάζει 15 άτομα σε κάθε επιτροπή, δηλαδή 60 με 70 το μήνα.

Και υπογραμμίζει: «Αντί η Διοίκηση να αυξήσει τους γιατρούς και τις μέρες ώστε να δέχονται καθημερινά τα δικαιολογητικά από τους ασφαλισμένους, αντίθετα μείωσαν τις ημέρες από 4 σε 2 εβδομαδιαίως (Δευτέρα και Τετάρτη) με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να μεγαλώνει συνεχώς και οι ασφαλισμένοι που είχαν αναπηρική σύνταξη να μείνουν χωρίς σύνταξη και ενδεχομένως και χωρίς φάρμακα. Επίσης, έβαλαν χαράτσι 40-50 ευρώ σε όσους δεν καλύπτονται από κάποιον ασφαλιστικό φορέα και περνάνε από επιτροπή. Η ταλαιπωρία των αναπήρων δεν έχει τελειωμό, αφού κάποιοι που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά από τις αρχές του Σεπτέμβρη δεν μπορούν να περάσουν από την επιτροπή επειδή ομαδοποίησαν τις παθήσεις και πρέπει να βρεθούν 15 με ομοειδείς παθήσεις για να περάσουν επιτροπή και αν δε βρεθούν μπορεί να περιμένουν για αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα.

Εφτασαν στο σημείο να κόβουν 40% των συντάξεων και από αυτούς που έχουν αναπηρία πάνω από 90% επειδή είναι κάτω των 55 ετών, λες και επέλεξαν οι ίδιοι να καταστούν ανάπηροι σε μικρή ηλικία. Κόβουν ακόμα και τα έξοδα κηδείας από ασφαλισμένους, οι οποίοι λόγω ασθένειας δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν 100 ένσημα το προηγούμενο διάστημα και απεβίωσαν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους να καταδικάσουμε αυτήν την πολιτική, η οποία είναι δεσμευμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και να αντιτάξουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο του αγώνα με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ