Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Ο ΟΑΣΕ αναλαμβάνει να... «διορθώσει» τους πολιτικούς

ΤΙΡΑΝΑ.- Σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) διαμήνυσε χθες προς τους Αλβανούς πολιτικούς ηγέτες ότι, αν δε «βελτιωθεί» το επίπεδο προετοιμασίας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα υπάρξει διακοπή των επενδύσεων στη χώρα...

Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε χθες, διά στόματος Γκέραντ Στούντμαν, του διευθυντή, δηλαδή, της υπηρεσίας του ΟΑΣΕ για την επίβλεψη των εκλογών - που ονομάζεται Γραφείο για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR)- ότι υπάρχει «απογοήτευση» από τις προετοιμασίες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία. Ο Στούντμαν είπε προς τα αλβανικά κόμματα ότι «οφείλουν» να σταματήσουν να παίζουν «πολιτικά παιχνίδια... τα συμπεράσματά μου είναι ότι το επίπεδο των εκλογικών προετοιμασιών είναι μέχρι στιγμής απογοητευτικό». Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο ή τον Ιούνιο.

Ο Στούντμαν διατύπωσε, ακόμη, την παραίνεση προς τις αλβανικές αρχές να αρχίσουν να αναβαθμίζουν το σύστημα κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων με έναν περισσότερο «διάφανο» τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ