Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ιμάντας χαρατσιών στους αρρώστους του Δημοσίου

Αντί να διεκδικήσει την κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, η ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) μετατρέπει τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς σε κυνηγούς των επισκέψεων από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Ετσι, επικαιροποιώντας παλιότερη απόφασή του, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μη δέχονται τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ με πίστωση, αλλά αφού οι ασφαλισμένοι τους πληρώσουν την επίσκεψη των 20 ευρώ και στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι να ζητήσουν το ποσό απ' το Ταμείο. Πρόκειται, στην ουσία, για μετάθεση της δαπάνης στις τσέπες των ασφαλισμένων, όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., στο πλαίσιο της πολιτικής της για άγριες περικοπές στις συντάξεις, στα φάρμακα και στις παροχές Υγείας. Στη βάση αυτής της πολιτικής - στην ουσία αποτελεί στάση πληρωμών - μένουν απλήρωτοι και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει. Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι επιχειρηματική δράση, ανταγωνιστικότητα και κέρδη που υποστηρίζουν οι ηγεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και άλλων ιατρικών συλλόγων είναι προσάναμμα για να καούν οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στις σύγχρονες «δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας», αλλά και όσον αφορά την ικανοποίηση των γιατρών με μικρά εισοδήματα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να γίνει καμία επίσχεση των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους ασθενείς.

Η λύση - πέρα από την άμεση εξόφληση με κρατική επιχορήγηση των χρεών των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών - βρίσκεται στην πάλη για ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στο οποίο θα ενταχθούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί με ικανοποιητικούς μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ