Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου στην Κέρκυρα
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου στην Κέρκυρα
Μια από τις μεγαλύτερες εκλογοαπολογιστικές γενικές συνελεύσεις πραγματοποίησε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας την περασμένη εβδομάδα. Η μαζική συμμετοχή 450 περίπου ατόμων και οι τοποθετήσεις των ίδιων των εργαζομένων επιβεβαίωσαν τη διευρυνόμενη συσπείρωση και δυναμική του Σωματείου, την πλατιά αναγνώριση της αγωνιστικής ταξικής πορείας που σφυρηλατούν μαζί το Σωματείο και το ΠΑΜΕ μέσα στο καμίνι του ταξικού αγώνα, σε συνθήκες σκληρής σύγκρουσης με τους μεγαλοξενοδόχους κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό. Δείχνουν το δρόμο που σήμερα, σε συνθήκες ολομέτωπης, σκληρής αντεργατικής επίθεσης, φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού, χρειάζεται ακόμη περισσότερο να ακολουθήσουν συνολικά οι εργαζόμενοι. Το δρόμο της μαζικοποίησης στο Σωματείο, της ισχυροποίησης της συλλογικής δράσης, της ενεργής συμμετοχής στην οργάνωση και ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για σωματεία φόβητρα στην εργοδοσία και την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική.

Στη γενική συνέλευση έδωσαν βροντερό «παρών» στρατιές ξενοδοχοϋπαλλήλων, από δεκάδες ξενοδοχεία όλης της Κέρκυρας. Εργαζόμενοι ισχυρών ξενοδοχειακών ομίλων που κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο, όπως του ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ και της AQUIS, εργαζόμενοι από το MIRAMARE, που για 25 μέρες βρέθηκαν σε επίσχεση εργασίας, το ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ που επίσης έδωσαν πολυήμερο αγώνα, ξενοδοχοϋπάλληλοι που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην εκμετάλλευση των ξενοδόχων, τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία, την εντατικοποίηση... Μεταφέρθηκε η πλούσια αγωνιστική εμπειρία, οι μάχες που δόθηκαν εντός και εκτός των πυλών στα ξενοδοχεία, μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, το μπαράζ των αγωνιστικών πρωτοβουλιών όπως στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συσκέψεις που ανέπτυξε το κλαδικό σωματείο για να μπουν εμπόδια, φραγμοί στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία. Κινητοποιήσεις για την υπογραφή για πρώτη φορά ικανοποιητικής τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αποσπάστηκαν κατακτήσεις σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού και όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής όπως ήταν η καταβολή επιδόματος για εργαζόμενους σε ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν. Κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την Κοινωνική Ασφάλιση, διεκδίκηση μισθών και δικαιωμάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το... μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης.

Η αναγνώριση της πολύμορφης αυτής αγωνιστικής δραστηριότητας, οι καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες, ο ταξικός εδώ και 6 χρόνια προσανατολισμός του Σωματείου, επιβεβαιώθηκε στην ομόφωνη ψήφιση από τους εργαζόμενους του απολογισμού δράσης της απερχόμενης ταξικής διοίκησης. Εγκρίθηκε επίσης ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της «Χαλυβουργίας» και οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ, ψηφίσματα κατάργησης των χαρατσιών και καταδίκης της αυταρχικής επέμβασης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ