Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΧΑΪΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δεύτερη δύναμη το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων

Τους εργαζόμενους του Συλλόγου Αχαΐας - Ηλείας - Κεφαλληνίας - Ζακύνθου χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εφοριακών, οι οποίοι με την ψήφο τους «ανέδειξαν την παράταξή μας πρώτη δύναμη σε Κεφαλονιά και Ηλεία και δεύτερη δύναμη συνολικά στις εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου μας υπερδιπλασιάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική μάχη τα εκλογικά ποσοστά της παράταξης». Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη της ΔΑΣ σε δεύτερη δύναμη γίνεται για πρώτη φορά.

«Η εκλογική μάχη τελείωσε, ο συσχετισμός δύναμης άλλαξε» τονίζει η ΔΑΣ και προσθέτει πως «από την επόμενη μέρα δίνουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς, εκεί που διεξάγεται ο πραγματικός αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Απέναντι στη θύελλα του Μαύρου Μετώπου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ σας καλούμε σε κοινό αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας και την ανα­τροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας».

Στις εκλογές για το ΔΣ ψήφισαν 452 (από 645 το 2008). Η ΔΑΣ πήρε 103 ψήφους (από 75 το 2008) και δύο έδρες στο ΔΣ (από μία). Η ΠΑΣΚΕ σημείωσε κατακόρυφη μείωση παίρνοντας 130 ψήφους (από 295) και τρεις έδρες (από τέσσερις). Μεγάλη μείωση υπέστη και η ΔΑΚΕ η οποία πήρε 98 ψήφους (από 190) και δύο έδρες (από τρεις). Η ΑΣΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 64 ψήφους (από 37) και μία έδρα (το ίδιο). Τέλος, η ΑΚΕ (μια δήθεν ανεξάρτητη κίνηση) που εμφανίστηκε τώρα πήρε 43 ψήφους και μία έδρα.

Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία. Η ΔΑΣ έβγαλε τρεις αντιπροσώπους (από δύο), η ΠΑΣΚΕ πέντε (από δέκα), η ΔΑΚΕ τέσσερις (από επτά), η ΑΣΚΙ δύο (από έναν), η ΑΚΕ έναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ