Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δυναμική παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Να καταγγείλουν την πολιτική του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και το χαράτσι της ΔΕΗ απαίτησαν, χτες το μεσημέρι, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης οι Λαϊκές Επιτροπές Αλικαρνασσού και Δήμου Μαλεβιζίου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση των αγωνιστικών δυνάμεων έγινε στις 11.30 π.μ. έξω από το κτίριο του δήμου, όπου θα συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στην αίθουσα, διέκοψαν τη συνεδρίαση και έκαναν παρέμβαση. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιάννης Γωνιανάκης, κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να πάρουν θέση υπέρ της κατάργησης του χαρατσιού, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα. Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ, στηρίζοντας το αίτημα των διαδηλωτών, με τη σειρά τους απαίτησαν από το προεδρείο να δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων και σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο περιφερειάρχης Κρήτης αρνήθηκαν. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Μετά από αρκετή ώρα και ενώ είχε διακοπεί η συνεδρίαση και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέμενε στην αδιάλλακτη αυτή στάση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και άλλοι συνδικαλιστές πήραν το λόγο αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Τις απαντήσεις μας τις πήραμε. Οι σύμβουλοι του μαύρου μετώπου και μαζί της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Μπακογιάννη), του Κουβέλη και των Οικολόγων - Πρασίνων δεν θέλουν να πάρουν θέση γιατί έχουν ξεκάθαρη και ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Σας διαμηνύουμε ότι την απάντησή μας θα την πάρετε από το λαό του Ηρακλείου και συνολικά της Κρήτης την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, μέρα πανεργατικής απεργίας, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ». Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από την αίθουσα.

Κινητοποίηση στα Χανιά

Κινητοποίηση για ενημέρωση του λαού και συγκέντρωση λογαριασμών ρεύματος, που πληρώθηκαν στα ΑΤΜ των τραπεζών χωρίς το χαράτσι, οργάνωσαν για δεύτερη φορά τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, χτες το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμων Μηθύμνης και Αρμένων καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κάινας, Γαβαλοχωριού, Π. Ρουμάτων, Μεσκλών, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και η ΠΑΣΕΒΕ Χανίων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς πολλοί ήταν αυτοί που σταματούσαν για ενημέρωση και δεν πήγαιναν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ