Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Προσπαθούν να απομονώσουν τους εργάτες απ' το κλαδικό συνδικάτο

Ανήσυχοι από τη δυναμική που απελευθερώνει η ταξική οργάνωση και ενότητα των εργατών

Οι βιομήχανοι ανησυχούν, επειδή το πλαίσιο πάλης του συνδικάτου υπηρετεί τις εργατικές ανάγκες (φωτ. από παλιότερη διαδήλωση)
Οι βιομήχανοι ανησυχούν, επειδή το πλαίσιο πάλης του συνδικάτου υπηρετεί τις εργατικές ανάγκες (φωτ. από παλιότερη διαδήλωση)
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάθε μέρα και δυναμώνουν τον αγώνα απέναντι στις προσπάθειες της εργοδοσίας να χτυπήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να μειώσει τους μισθούς και να εντείνει τις απολύσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Προχτές, η εργοδοσία της TASTY, και μέλος του ομίλου της PEPSICo, επιχείρησε να εμποδίσει τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο χώρο του εργοστασίου, μην επιτρέποντας την είσοδο της κάλπης. Συγκεκριμένα, και παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών, καθώς και ότι οι εκλογές διεξάγονται και με κάλπη στους χώρους δουλειάς, η εργοδοσία της TASTY, βάζοντας ανθρώπους της και καλώντας και την αστυνομία, αρνήθηκε να μπει η κάλπη στο εργοστάσιο. Ωστόσο, η εργοδοσία, πήρε την απάντησή της από την ίδια τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες. Οι κάλπες στήθηκαν έξω από το εργοστάσιο, και δεκάδες εργάτες και εργάτριες ψήφισαν στις εκλογές του συνδικάτου τους. «Αυτή η επίθεση δεν μας κάνει τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι να συσπειρώνει τον κόσμο καλύτερα στο σωματείο και να δυναμώνουμε περισσότερο», λέει στο «Ριζοσπάστη» η Μαρία που χτες το πρωί μαζί με άλλους συναδέλφους ήταν στην πύλη, στην απεργιακή φρουρά του εργοστασίου. Να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μέχρι και τη Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη.

Να σημειώσουμε πως η υπόθεση αυτή με την κάλπη έρχεται ως συνέχεια της επιθετικότητας της εργοδοσίας συνολικά του ομίλου της PEPSICo. Η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητά της με μειώσεις μισθών, κόψιμο επιδομάτων και απολύσεις στις εταιρείες του ομίλου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προχτές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων των επιχειρήσεων του ομίλου απ' όλη την Ελλάδα (PEPSI σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ΗΒΗ Λουτρακίου, TASTY). Εκεί αποφάσισαν, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία, πως αν σε οποιοδήποτε εργοστάσιο του ομίλου η εργοδοσία προτείνει μειώσεις μισθών ή προχωρήσει σε απολύσεις, τότε το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, στον ΚΑΤΣΕΛΗ, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι, μετά και τη χτεσινή τους γενική συνέλευση να απαντήσουν δυναμικά και μαχητικά στην εργοδοσία σε περίπτωση που καταπατήσει τις δεσμεύσεις για καταβολή των δεδουλευμένων το επόμενο διάστημα. Τέλος, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου χαιρετίζει τη νίκη των εργατών της ΑΓΝΟ που πέτυχαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων μετά από δυναμική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τονίζει: «Είναι μια σημαντική επιτυχία για ολόκληρη την εργατική τάξη που βλέπει ότι έχει τη δύναμη και μέσα από την οργάνωσή της σε ταξική κατεύθυνση μπορεί να μην πληρώσει την κρίση και να περάσει στην αντεπίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου (2020-07-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις απεργίες για την ανάκληση της απόλυσης (2020-06-18 00:00:00.0)
Αβεβαιότητα και απληρωσιά (2013-08-03 00:00:00.0)
«Λουκέτο» στην «PEPSICO-HBH» (2013-01-10 00:00:00.0)
Η εργοδοσία πήρε πίσω την καταγγελία της σύμβασης (2012-04-07 00:00:00.0)
Νέες απολύσεις στην ΑΓΝΟ (2011-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ