Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Τα χαράτσια του ΕΛΓΑ «τρώνε» τις επιδοτήσεις

Στα χαράτσια της κυβέρνησης και του μνημονίου ήρθαν να προστεθούν και τα χαράτσια του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων). Στην Κρήτη τα λεφτά που παρακρατήθηκαν από την προκαταβολή των επιδοτήσεων για τις τσουχτερές εισφορές του ΕΛΓΑ ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, όπως εκτιμάται.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΑΣ-Η, Μ. Γαβαλάς, μόνο για την ομάδα παραγωγών που ανήκουν στην Ενωση Ηρακλείου έχουν παρακρατηθεί από τις επιδοτήσεις τους πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την Κρήτη συνολικά έχουν παρακρατηθεί πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή για τις τεράστιες ζημιές από τον περονόσπορο στα αμπέλια της Κρήτης ο ΕΛΓΑ αρνείται να καταβάλλει αποζημιώσεις επικαλούμενος ως πρόφαση τη μη έγκαιρη καταπολέμησή του.

Βέβαια οι αγροτοσυνεταιριστές του ΠΑΣΟΚ, που φέρουν ευθύνη σοβαρή για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, καταγγέλλουν δήθεν αυτήν την πρακτική την οποία γνώριζαν εξαρχής και έβαλαν πλάτη για να περάσει, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι επιβάλλουν άγρια χαράτσια στους αγρότες παρακρατώντας για τις ανάγκες της επιχειρηματικής δράσης της Ενωσης ποσά της τάξεως των 100 και 200 ευρώ, στο όνομα σχετικής απόφασης που έχουν πάρει από το 1996. Παράλληλα συκοφαντούν συνεπείς αγωνιστές αγρότες κάνοντας λόγο για δήθεν ομάδες που κάνουν κομματικό συνδικαλισμό επιχειρώντας έτσι να αποπροσανατολίσουν τον αγροτικό κόσμο και να κρύψουν τις βαριές ευθύνες που φέρουν για τη στήριξη που προσφέρουν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και κυβερνώντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ