Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση για τα προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων

Ερωτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας από τη μείωση - αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τη μη καταβολή την κρατικών επιχορηγήσεων - κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, σαν να μην έφθαναν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των σωματείων, σε κάποιες περιπτώσεις καλούνται να πληρώσουν και τέλος επιτηδεύματος κάνοντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

«Οι αθλητικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές προσφέρουν διαχρονικά τη δυνατότητα σωματικής άθλησης και δημιουργικής διεξόδου στη νεολαία και στα λαϊκά στρώματα. Παρ' όλα αυτά όμως σήμερα και ιδιαίτερα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, υπονομεύονται συστηματικά», τονίζεται στην Ερώτηση.

«Οι αθλητικοί σύλλογοι πιέζονται και στραγγαλίζονται οικονομικά εδώ και καιρό. Η κρατική χρηματοδότηση ολοένα και μειώνεται, ενώ ακόμα δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων. Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, σωματεία μέλη της λαμβάνουν εκκαθαριστικά σημειώματα και τέλος επιτηδεύματος του Ν.3986/2011 σύμφωνα με τα οποία καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 300 ευρώ. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δέχεται νέο πλήγμα με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο δικαίωμα στη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία των αθλουμένων. Η παραπάνω κατάσταση προωθεί την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, αφού αναγκάζει τους συλλόγους να στραφούν σε ιδιώτες για να συνεχίσουν να λειτουργούν με άμεσο αποτέλεσμα την ανταποδοτικότητα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα να ανακληθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και τι μέτρα για την άμεση επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων χωρίς μειώσεις, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ