Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτεινή Φράγκου
Φωτεινή Φράγκου
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΜΟΥΣΗ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στη μνήμη του 20.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* **

Φωτ.

ΚΛΕΙΩ Μαραγκάκη - ΤΣΑΜΠΑΖΗ. Πέθανε στις 8 Φλεβάρη 1992. Οπως κάθε χρόνο, για μνημόσυνό της, προσφέραμε ένα γεύμα σε γηροκομείο απόρων. Και στη μνήμη της ως αγωνίστριας και οπαδού του ΚΚΕ, όπως στάθηκε σ' όλη τη ζωή της, προσφέρουν: Ο σύζυγός της Λάζαρος Τσαμπάζης 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», η μονοθυγατέρα μας Κία 10.000 δρχ. για τα ΜΜΕ του Κόμματος και ο αδερφός της Τάκης Μαραγκάκης 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γούβας.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η Μητέρα μου, αγωνίστρια, συνδικαλίστρια ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Ο γιος της Σίμος Ευστρατουδάκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΖΑΜΠΕΛΗ, οπαδού του ΚΚΕ, ο γαμπρός του Σίμος Καλαϊτζιάν και οι κόρες του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Πειραιά, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Το μνημόσυνο του Μανώλη Ζαμπέλη γίνεται αύριο Κυριακή, 11 Φλεβάρη, στην εκκλησία της Αγίας Αννας στου Ρέντη.

* * *

Φωτ.5

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΩΚΟΣ (Καλίας) από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων και λοχαγός του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 5 Γενάρη 1944 σε ενέδρα Γερμανών, μαζί με άλλους 33 πατριώτες.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΣ από τη Δεσφίνα Φωκίδας εκτελέστηκε στην Κέρκυρα, στις 23 Φλεβάρη 1949.

Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (Μένιος) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ από την Αμφισσα Φωκίδας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μάρτη 1948.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ από τη Δεσφίνα εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 23 Φλεβάρη 1949.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ από το Σερνικάκι, μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948.

Στη μνήμη των παραπάνω παλικαριών, η πατριώτισσά τους Βαγγελιώ Λύτρα από το Σερνικάκι πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου», 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ