Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κλίμα αισιοδοξίας για την επιτυχία της σημαντικής πολιτικής μάχης

Με ένα γλέντι την Παρασκευή σηματοδότησε την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης η Αχτίδα Κατασκευών

Με ένα γλέντι - που έχει γίνει πλέον θεσμός - ανάμεσα σε μέλη και φίλους του Κόμματος, «γιόρτασε» το πρώτο κλείσιμο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Δεκέμβρη - Γενάρη η Αχτίδα Κατασκευών της ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Η ψησταριά είχε ανάψει το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της οδού Κολωνού, τα ποτήρια είχαν γεμίσει κρασί και φέρνοντας ο καθένας από το σπίτι του, από το υστέρημά του ό,τι μπορούσε, έστησαν μια όμορφη γιορτή που σηματοδότησε την αισιοδοξία για την επιτυχία της Εξόρμησης, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η μεγάλη ανεργία που μαστίζει τον κλάδο των κατασκευών.

Η Αχτίδα Κατασκευών πλησίασε πολύ το στόχο που είχε βάλει για το πρώτο κλείσιμο. Οπως τονίζει ο Σταύρος Λίτσας, γραμματέας της Αχτίδας, «το κλίμα είναι θετικό στον κόσμο, λόγω του ότι έχει προηγηθεί δουλειά το προηγούμενο διάστημα. Εχει συμβάλει επίσης, ότι απευθυνόμαστε πολύ πιο συγκεκριμένα σε κόσμο ενισχύοντας τους δεσμούς μαζί του, όπως σε άνεργους οικοδόμους, παρεμβαίνοντας για τα προβλήματά τους. Αυτό που μας γεμίζει αισιοδοξία είναι, ότι υπάρχουν συνάδελφοι που είναι άνεργοι για μήνες κι όχι μόνο κόβουν από το υστέρημά τους - κόβουν από το τσιγάρο, από τον καφέ - για να ενισχύσουν το Κόμμα, αλλά κοιτάνε και να βοηθήσουν κάνοντας κι οι ίδιοι δουλειά με κουπόνια».

Από το πρώτο κλείσιμο της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ το βράδυ της Παρασκευής
Από το πρώτο κλείσιμο της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ το βράδυ της Παρασκευής
Αναφερόμενος στο γλέντι ο Στ. Λίτσας σημείωσε πως «έχει αρχίσει πλέον να γίνεται θεσμός. Πάντα το πρώτο κλείσιμο το κάνουμε πανηγυρικό. Οι οικοδόμοι έτσι γλεντάνε! Ακόμη και στα δύσκολα. Ενας λόγος παραπάνω στα δύσκολα, μας χρειάζεται αυτό το δέσιμο και η συντροφικότητα».

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το βράδυ της Παρασκευής και το πρώτο κλείσιμο της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ. «Μέχρι στιγμής έχουμε πιάσει το πλάνο που είχαμε θέσει για σήμερα, ενώ είναι ενδεικτικό πως ορισμένες οργανώσεις έχουν ήδη φτάσει στο 40% του συνολικού τους στόχου!», υπογραμμίζει η Πέρσα Πολίτη, υπεύθυνη της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την οικονομική δουλειά.

«Αυτό που μας έχει δείξει η πείρα και των προηγούμενων ημερών, αλλά και συνολικά είναι, ότι η προσωποποιημένη δουλειά κι ένα σφιχτό σχέδιο και έλεγχος των Οργανώσεων αλλά και των οπαδών και φίλων που έχουν μπει στη μάχη της Εξόρμησης, μπορεί να μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται κι από το ότι κατά κύριο λόγο όλες οι Οργανώσεις έχουν φτάσει και ξεπεράσει τους στόχους τους. Και μάλιστα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες γίνεται η Εξόρμηση. Ωστόσο, η εργατική τάξη, οι σπουδαστές, οι νέοι, αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία τους, όπου έχουμε απευθυνθεί, έχουν δεχτεί να δώσουν έστω κι ένα ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Αυτό δείχνει την ανεβασμένη επιρροή του ΚΚΕ» υπογράμμισε.


Η ψησταριά και τα ποτήρια πήραν φωτιά στην Αχτίδα Κατασκευών
Η ψησταριά και τα ποτήρια πήραν φωτιά στην Αχτίδα Κατασκευών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ