Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργοδότες προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια

Συνεχίζονται οι εκλογές

Συντονισμένη επιχείρηση αποκλεισμού του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) από τους χώρους δουλειάς εκδηλώθηκε την Παρασκευή και χτες Δευτέρα από τις επιχειρήσεις VODAFONE και COSMOTE στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοικήσεις των εταιρειών απαγόρευσαν την είσοδο του ΣΕΤΗΠ στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του κλαδικού συνδικάτου. Χρησιμοποιώντας το ίδιο «επιχείρημα», ότι δηλαδή «δεν αναγνωρίζουν το κλαδικό σωματείο καθώς δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό», ότι «αναγνωρίζουν μόνο το επιχειρησιακό σωματείο», απαγόρευσαν τα στελέχη του ΣΕΤΗΠ και το δικαστικό αντιπρόσωπο να μπουν στους χώρους εργασίας για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, η διοίκηση της COSMOTE, ξεπέρασε ακόμη και τα προσχήματα, όταν εμπόδισε την είσοδο στον πρόσφατα εκλεγμένο Γραμματέα της Τοπικής Διοικούσας Θεσσαλονίκης του Σωματείου της COSMOTE, ο οποίος είναι και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΕΤΗΠ.

Το παιχνίδι αυτό της εργοδοσίας παίζεται με τις πλάτες και την ενεργό στήριξη των επιχειρησιακών σωματείων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της VODAFON, όπου η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου καλούσε τους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ, να το απομονώσουν.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και να υπερασπιστούν το κεκτημένο δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις εκλογές και του επιχειρησιακού τους σωματείου και του κλαδικού τους σωματείου. Με τη συμμετοχή τους στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ που συνεχίζονται και σήμερα από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα στο ΕΚΘ, να χαλάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ