Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες κοινής δράσης και διεκδίκησης

Μέσα από αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συντονισμό με φορείς της εκπαίδευσης και των εργαζομένων, σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για να μην πληρώσει την κρίση η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.

Την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» σύσκεψη με τη συμμετοχή ενώσεων γονέων και εκπροσώπων σωματείων, που κατέληξε σε αποφάσεις κοινής δράσης. Μετά από συζήτηση για τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις περιοχές που περιλαμβάνει ο Σύλλογος (Βύρωνας - Καισαριανή - Παγκράτι) σε πικετοφορίες που θα καταλήξουν σε κοινή κινητοποίηση. Κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική που αφαίμαξε τα σχολεία, τη στάση των δήμων που δεν αποδίδουν ούτε αυτά τα ψίχουλα που αναλογούν για την Παιδεία και αποφάσισαν να ζητήσουν την πραγματοποίηση ανοιχτών δημοτικών συμβουλίων για επείγοντα ζητήματα της Παιδείας (θέρμανση σχολείων, υποσιτισμός μαθητών κ.ά.).

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία και το Δήμο την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη καλούν η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, διεκδικώντας αποκλειστικά δωρεάν ασφαλείς μεταφορές, 100% κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων από το κράτος, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια την κρίση της πλουτοκρατίας. Την ίδια μέρα, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει εκδήλωση για την κρίση, τους μύθους και την πραγματικότητα για αυτή, το χαρακτήρα της και την προοπτική διεξόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ