Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ο αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο

Καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για να αποτρέψουν την εκ περιτροπής εργασία που ανακοίνωσε η εργοδοσία

«Ενας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα. Ο δρόμος των συναδέλφων μας στην "Ελληνική Χαλυβουργία" που εδώ και 36 μέρες αγωνίζονται για να αποτρέψουν παρόμοια μέτρα». Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η αγωνιστική παράταξη της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς τους εργαζόμενους του ναυπηγείου με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες.

Με εξόρμηση σε όλους τους χώρους δουλειάς του ναυπηγείου συζητώντας εργάτη τον εργάτη, αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να υψώσουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στην κατά μέτωπο επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, η οποία με όπλο την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική έκανε γνωστή την περασμένη Πέμπτη στους εργαζόμενους την πρόθεσή της να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία με δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα.

«Η εργοδοσία - αναφέρει η ΕΕΝΣ - μετά από ένα περίπου χρόνο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της παρέδωσε το Ναυπηγείο (σ.σ. στην αραβικών συμφερόντων Abu Dhabi Mar (ADM) η οποία πήρε το 75% των μετοχών και το υπόλοιπο παρέμεινε στην γερμανική πολυεθνική ThussenKrupp) και αφού «τσέπωσε» 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, με 2 ακόμα υποβρύχια προίκα, δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα. Η δουλειά, η ανάπτυξη και τα υπόλοιπα, που είχε υποσχεθεί πάνε περίπατο. Τώρα θέλει να εφαρμόσει το πιο βάρβαρο αντεργατικό μέτρο, την εκ περιτροπής εργασία. Θέλει να αξιοποιήσει το τερατούργημα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και ο Καρατζαφέρης για να μας καταδικάσει στην πείνα και στην εξαθλίωση».

Καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν την πρόταση της εργοδοσίας ως «απαράδεκτη και επικίνδυνη». Να απαιτήσουν έκτακτη γενική συνέλευση και πρόγραμμα κινητοποιήσεων με διεκδικητικό πλαίσιο: Αφού σήμερα οι «ιδιοκτήτες» δεν μπορούν να λειτουργήσουν το Ναυπηγείο, όπως είχαν υποσχεθεί «να επιστρέψουν όσα εισέπραξαν και να φύγουν». «Επαναφορά του Ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο, άνοιγμα του εμπορικού του τμήματος, επαναδραστηριοποίηση του Τροχαίου Υλικού με επιστροφή των 160 συναδέλφων μας και την τακτοποίησή τους. Στήριξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και την σύνδεσή της με τις ανάγκες της χώρας μας στην ακτοπλοΐα, στις θαλάσσιες μεταφορές και τα άλλα μεγάλα έργα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία (2018-09-25 00:00:00.0)
Απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι (2012-12-12 00:00:00.0)
Μαζική συνέλευση και γόνιμη κουβέντα (2012-10-26 00:00:00.0)
Νέα απεργία και συγκέντρωση σήμερα (2012-07-10 00:00:00.0)
Καλεί σε κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων στο Μέταλλο (2012-05-02 00:00:00.0)
Εστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης με τη χτεσινή απεργία (2012-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ