Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν τους εργαζόμενους διαιρεμένους

Την ώρα που δημιουργούνται στρατιές εργαζομένων με όρους ελαστικών μορφών εργασίας, η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ -η οποία, πριν λίγο καιρό, καμώνονταν τον αγωνιστή- επιμένει να στερεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική και στη συλλογική δράση από αυτούς τους εργαζόμενους. Στόχος της να κρατάει τους εργαζόμενους διαιρεμένους και άρα αποδυναμωμένους μπροστά στην σφοδρή επίθεση που δέχονται από το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης, πλουτοκρατίας, τρόικας.

Ζήτησε από δικηγόρο να γνωμοδοτήσει ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες των σωματείων για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ λες και είναι υπόθεση θεσμών και Αστικής Δικαιοσύνης και όχι των ίδιων των εργαζομένων. Και ο δικηγόρος απάντησε -αδιαφορώντας για την πραγματικότητα- ότι με βάση τις διατάξεις δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των συμβασιούχων (ορισμένου χρόνου, έργου ή όποια άλλη μορφή εφευρίσκουν οι αστοί νομοθέτες). Αυτή την απάντηση χρησιμοποιεί η πλειοψηφία για να βάλει νομικά εμπόδια σε όσα σωματεία τολμούν να κάνουν το αυτονόητο, να εγγράψουν ως μέλος με πλήρη δικαιώματα κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως σχέση εργασίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει την «εγκληματική άρνηση της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ να ανοίξει τις πόρτες των σωματείων στους συναδέλφους με τη μερική απασχόληση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις» και στη συνέχεια αναφέρεται στη συνευθύνη ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης» και «Συσπειρώσεων» που «σε κολεγιά με κυβερνήσεις και εργατική αριστοκρατία, κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το εργατικό κίνημα στον κλάδο αποδυναμωμένο και χειραγωγημένο». Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους να απαιτήσουν «να ανοίξει η πόρτα για το σύνολο των συναδέλφων. Να γράφονται όλοι και όλοι να έχουν δικαίωμα στην εκλογή τους στο ΔΣ, στην Ομοσπονδία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ