Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανάλογες εκδηλώσεις σε σχολές

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώνουν αυτό το διάστημα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αττικής, με τίτλο «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944. Η ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας 67 χρόνια μετά. Διδάγματα για τη σύγχρονη επαναστατική πάλη». Συγκεκριμένα:

Αύριο Τετάρτη
  • Στο ΤΕΙ Αθήνας, 1 το μεσημέρι, αμφιθέατρο ΣΑΕΤ. Θα μιλήσει Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ των ΤΕΙ Αττικής.
  • Στη Φιλοσοφική, 12.30 το μεσημέρι, αμφιθέατρο AULA. Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διοργανωτές οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε Φυσικομαθηματική, Φιλοσοφική, Πολυτεχνείου και σχολές Υγείας.
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη
  • Στην ΑΣΟΕΕ, 1 το μεσημέρι, αμφιθέατρο Αντωνιάδου. Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε ΑΣΟΕΕ, Πάντειο, Γεωπονικό, Παιδαγωγικά και Νομική Σχολή.
  • Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, 12 το μεσημέρι, αίθουσα 105. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διοργανώνουν οι Οργανώσεις Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Ιστορικός περίπατος

Στη μάχη της Αθήνας του Δεκέμβρη του 1944 θα είναι αφιερωμένος και ο ιστορικός περίπατος για μαθητές γυμνασίου, που διοργανώνει η ΚΝΕ την Κυριακή 11 Δεκέμβρη. Για τον περίπατο, η ΚΝΕ προτείνει την εξής βιβλιογραφία: «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» Μενέλαος Λουντέμης, «Ο αλύγιστος» Κ. Κοτζιάς, «Στάχτες και φοίνικες» Θ. Κορνάρος, «Η εντολή» Διδώ Σωτηρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ ή στα τηλέφωνα 6942693007, 6970979631.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ