Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
«Φούμαρα» η επαγγελματική κατάρτιση

Ούτε καν οι καταρτιζόμενοι πιστεύουν ότι τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μπορούν να τους βοηθήσουν να βρουν εργασία, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Ιδιωτικό Γραφείο Συμβούλων Εργασίας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Τρικάλων.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στους νέους ανέργους, στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που παρακολούθησαν συμβάλλουν στην εξεύρεση εργασίας, το 67% απάντησε καθόλου, το 17% ελάχιστα και το 16% σε μεγάλο ποσοστό. Στην ίδια έρευνα οι νέοι άνεργοι εκτιμούν ότι σ' ένα μεγάλο ποσοστό το 73% βρήκε εργασία από γνωριμίες που ανέπτυξαν και μόνο σε ποσοστό από τη μεσολάβηση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Και αυτά τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με διάφορα προγράμματα της δήθεν επαγγελματικής κατάρτισης και ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να το αντιμετωπίσει, καθώς τη βολεύει η διαιώνιση του προβλήματος προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ