Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Με νόμο θα «θωρακιστεί» το ξεπούλημα

Με νόμο που θα κυρωθεί από τη Βουλή θα γίνει το ξεπούλημα της δημόσιας έκτασης των 6.300 του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και της ακτής του Αγίου Κοσμά, όπως δήλωσε μιλώντας χτες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο λόγος που θα γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι άλλος παρά για να «θωρακιστεί θεσμικά η επένδυση», όπως παραδέχτηκε ο υπουργός, δηλαδή τα συμφέροντα του ιδιώτη επιχειρηματία.

Οπως πρόσθεσε ο υπουργός, το νομοθετικό αυτό πλαίσιο που θα καθορίζει τις χρήσεις γης και θα ξεκαθαρίζει μια σειρά από νομικά ζητήματα, συντάσσεται από το υπουργείο σε συνεργασία με την «Ελληνικό ΑΕ» και με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, «αλλά αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία ξεκινάει μεθαύριο με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που γίνεται». Προφανώς, δηλαδή, το νομοθετικό αυτό πλαίσιο θα περιλαμβάνει και θα κατοχυρώνει τις κερδοφόρες επενδύσεις του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του μεγάλου αυτού ελεύθερου χώρου, αντί να κατοχυρώνει την ελεύθερη πρόσβαση του λαού και χρήσεις τέτοιες που να καλύπτουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας του πολύπαθου Λεκανοπεδίου.

Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία, ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πολλές φορές, η συζήτηση περιορίζεται σε δύο - τρία εμβληματικά ζητήματα, πόσο ακριβώς θα είναι το ποσοστό του πρασίνου, πόσο ακριβώς θα χτίσουμε, ποιο master plan είναι καλύτερο. Πρέπει να σας πω ότι παρόμοια συζήτηση φοβούμαι ότι εκφεύγει της σημασίας αυτής της αναπτυξιακής πρότασης και της αναπτυξιακής παρέμβασης, η οποία επιχειρείται»! Επίσης, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως το πράσινο θα καταλαμβάνει το 40% με 50% της συνολικής έκτασης, ενώ το υπόλοιπο θα προορίζεται για οικιστικές και εμπορικές χρήσεις και χρήσεις αναψυχής, που προφανώς θα εκμεταλλεύεται ο υποψήφιος ιδιώτης επενδυτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ