Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηθελε πιο γρήγορα

Την οριστική απελευθέρωση της πώλησης βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ από την 1η Γενάρη, κάτι που μέχρι σήμερα επιτρεπόταν μόνο από τα φαρμακεία, ανακοίνωσαν χτες ο υπουργός Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ο υπουργός Υγείας σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έσπευσε να υπεραμυνθεί της εκχώρησης ενός ακόμα πεδίου δράσης, στα σούπερ μάρκετ κομπάζοντας ότι πρόκειται για «πάρα πολύ ορθή επιλογή» που «ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής». Ακριβώς, δηλαδή, όπως κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση ικανοποιεί μια αξίωση του μεγάλου κεφαλαίου και αυτός βάφτιζε την απόφασή του «απαίτηση των καιρών», «πρόοδο», για το «καλό των καταναλωτών».

Εντελώς... «συμπτωματικά» δυο μέρες πριν, ο υφιστάμενος του Μιχ. Χρυσοχοΐδη αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης, στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας και αυτός το δικό του μερίδιο παρουσίας και ρόλου στις εξελίξεις μέσα στο κόμμα του, άφησε αιχμές «δείχνοντας» τον προϊστάμενό του ότι δεν είναι αρκετά «εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής» γιατί επί μήνες «αρνείται» να επιτρέψει την πώληση βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ.

Εσπευσε, λοιπόν, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης να τον διαψεύσει. Ιδού! Υπογράφεται τη Δευτέρα η υπουργική απόφαση, του αντέτεινε! Η υποτιθέμενη «διαμάχη» των δύο πολιτικών, επί της ουσίας το μόνο στο οποίο αφορά τους εργαζόμενους είναι το μέρος εκείνο που αποκαλύπτεται ότι οι όποιες «αντιπαραθέσεις» αναπτύσσονται μέσα και μεταξύ των κομμάτων της άρχουσας τάξης εδράζονται στο ποιος θα εξυπηρετήσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ