Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΚΟΖΑΝΗ
Μέτρα από τη ΔΕΗ για τα σωματίδια

Στη μείωση του φορτίου των λιγνιτικών Σταθμών Παραγωγής του Λεκανοπεδίου Φλώρινας - Πτολεμαΐδας - Κοζάνης και στον περιορισμό των δραστηριοτήτων των εργολάβων στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα προχωρήσει η ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης, τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά την επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακή.

Είναι πάντως ενδεικτικό της νοοτροπίας της διοίκησης της ΔΕΗ, ότι για τη συγκέντρωση των σωματιδίων θεωρεί υπεύθυνους μια σειρά από παράγοντες που δεν έχουν σχέση με τη δική της δραστηριότητα. Μεταξύ αυτών, είναι η άπνοια και η συχνή εναλλαγή της κατεύθυνσης των όποιων ανέμων, με συνέπεια να διασκορπίζουν τα σωματίδια, αλλά να μη τα μεταφέρουν έξω από το λεκανοπέδιο. Οι θερμοκρασιακές αναστροφές που τα κρατούν σε πολύ χαμηλό ύψος. Η παρατεταμένη ανομβρία και η εποχική καύση καλαμιών από τις καλλιέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ