Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδήλωση τιμής σε παλιό αγωνιστή

Ο Β. Τσακίρης, από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΤΟΕ, τιμήθηκε από την Ομοσπονδία λίγους μήνες μετά το θάνατό του

Ο παλιός αγωνιστής της Αριστεράς και συνδικαλιστής τραπεζοϋπάλληλος Βαγγέλης Τσακίρης τιμήθηκε την Τετάρτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΤΟΕ, λίγους μόλις μήνες μετά το θάνατό του.

Ο Β. Τσακίρης αντιπροσώπευε για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων έναν πιστό υπερασπιστή των δικαιωμάτων τους, με τα λόγια και τις πράξεις του, αλλά και με την εφημερίδα που εξέδιδε από το 1962, το «Τραπεζικό Βήμα» (με παύση στα εφτά χρόνια της χούντας). Ηταν επίσης ένας από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της ΟΤΟΕ, στα χρόνια των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων, αλλά και στον εκδημοκρατισμό της ΓΣΕΕ. Στάλθηκε εξορία στη Μακρόνησο μετεμφυλιακά και στα Γιούρα από τη δικτατορία. Στάθηκε όμως πιστός στην υπηρέτηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης σαν συνδικαλιστής, αλλά και πολιτικός (υποψήφιος το 1958 και 1961 με την ΕΔΑ).

Στη χτεσινή εκδήλωση βρέθηκαν και μίλησαν για το ήθος και τα ιδανικά του Β. Τσακίρη παλιοί του συναγωνιστές όπως ο Στ. Παπαϊωάνου, Ν. Μαυρουλίδης, που αναφέρθηκαν στη στάση του μέσα στις τράπεζες (εργάστηκε στην Ιονική μέχρι την απόλυσή του το 1958) και τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες, που τον έκαναν όπως ειπώθηκε «κόκκινο πανί» για το Συνδικαλιστικό Τμήμα της Ασφάλειας. Μίλησαν γι' αυτόν και συνάδελφοί του, όπως οι Δ. Παφίλης, Χ. Παπαμάργαρης και Σ. Σιώκος για το στήριγμα που έδινε στις μάχες των τραπεζοϋπαλλήλων όπως στην απεργία των 39 ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ