Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταλαιπωρία για τον κοινωνικό τουρισμό

Η αλλαγή του συστήματος αιτήσεων, αλλά και πληρωμής των καταλυμάτων, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους δικαιούχους

Μεγάλος συνωστισμός παρατηρείται αυτές τις μέρες στα γραφεία της Υπηρεσίας της Εργατικής Εστίας Θεσσαλονίκης, που είναι υπεύθυνη για τη χορήγηση εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού. Ατέλειωτες σειρές δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού στριμώχνονται καθημερινά στις σκάλες και μέχρι την είσοδο του κτιρίου, περιμένοντας ώρες να έρθει η σειρά τους να προσέλθουν στο αρμόδιο γραφείο. Η ταλαιπωρία αυτή των δικαιούχων του Οργανισμού θα συνεχιστεί μέχρι και τις 28 Φλεβάρη που λήγει η προθεσμία προσέλευσης των δικαιούχων για αίτηση εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού.

Η ταλαιπωρία όμως δε σταματά στις 28 Φλεβάρη. Φέτος το πράγμα έχει και συνέχεια, μια και άλλαξε ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού. Ενώ μέχρι τώρα όταν οι δικαιούχοι παρουσιάζονταν στις αρχές του χρόνου με τα δικαιολογητικά τους στην Εργατική Εστία παραλάβαιναν τα εισιτήριά τους και με τον τρόπο αυτό είχε επιτευχθεί ένα καλό επίπεδο εξυπηρέτησης των δικαιούχων, με το σύστημα της προσέλευσης κατά αλφαβητική σειρά, από φέτος, η διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τις Περιφερειακές Επιτροπές, άλλαξε το σύστημα, προσθέτοντας κι άλλη ταλαιπωρία στους δικαιούχους.

Τώρα για να πάρει ένας δικαιούχος εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού πρέπει να στριμωχτεί μία σχεδόν μέρα με τα δικαιολογητικά του για να μπορέσει να υποβάλει αίτηση και να εγγραφεί στον κατάλογο των αποδεκτών. Στη συνέχεια πρέπει να ψάξει να κλείσει κάποιο ξενοδοχείο για τις διακοπές της οικογένειάς του, να καταβάλλει την προκαταβολή και τη διαφορά της χρέωσης του ξενοδοχείου από τα χρήματα που δικαιούται να πάρει από την ΕΕ, να πάρει απόδειξη και μετά να προσέλθει με την απόδειξη στα γραφεία της ΕΕ για να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται.

Πρέπει δηλαδή για όλες αυτές τις διαδικασίες ο δικαιούχος να ξοδεύσει άλλη μία μέρα τουλάχιστο και να υποστεί αφάνταστη ταλαιπωρία και εκνευρισμό. Με το νέο αυτό σύστημα δεν αυξάνεται μόνο η ταλαιπωρία του κόσμου και ο χρόνος που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης. Οι δικαιούχοι έχουν και επιπρόσθετο κόστος, αφού τώρα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν προκαταβολικά τα ξενοδοχεία, μήνες πριν από τις διακοπές τους και να εισπράττουν στη συνέχεια τα χρήματα, ενώ προηγούμενα έπαιρναν αμέσως τα εισιτήρια και δε χρειάζονταν να πληρώσουν τη διαφορά στα ξενοδοχεία, παρά μόνο μετά το τέλος των διακοπών τους.

Πέρα από τις δυσκολίες αυτές όμως, το νέο σύστημα έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πίεση στους υπαλλήλους της Εστίας, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον κόσμο και αναγκάζονται να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο πολλοί δικαιούχοι να κουράζονται και να φεύγουν μετά από ώρες αναμονής, χάνοντας έτσι τη σειρά τους και τα εισιτήρια που δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ