Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της Διώρυγας

Καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Κορίνθου να μην επιτρέψει την παράδοση της Διώρυγας σε ιδιώτη

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της Διώρυγας της Κορίνθου, την εργατική τάξη, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και τον κορινθιακό λαό, να συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας και τον εργασιακό μεσαίωνα, απευθύνει η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από δημοσιεύματα του Τύπου ότι η πολυεθνική εταιρία «Sea Land», θυγατρική της «Sea Containers», θα αναλάβει την εκμετάλλευση της Διώρυγας - μαζί με ελληνική κατασκευαστική εταιρία - η οποία μάλιστα φέρεται ως η μοναδική που έκανε προσφορά στον πλειοδοτικό διαγωνισμό της κυβέρνησης.

«Πέφτουν οι τελευταίες μάσκες για τα δήθεν επιχειρήματα που η κυβέρνηση και τα ντόπια φερέφωνά της αναμασούσαν τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να "πείσουν" τους εργαζόμενους της Διώρυγας αλλά και τον κορινθιακό λαό ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής...», σημειώνει η ΝΕ και συμπληρώνει «με τον ιδιώτη - καπιταλιστή που θα του δωριστεί η εκμετάλλευση της Διώρυγας σε συνεργασία με κατασκευαστική εταιρία, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι προβλήτες της Ποσειδωνίας και της Ισθμίας θα είναι τα αποθηκευτικά τους κέντρα με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή συνολικά».

«Η σκανδαλώδης μεταχείριση του ιδιώτη καπιταλιστή από το παραχωρητήριο σε συνδυασμό με την ίδια τη φύση της πολυεθνικής, αποδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η αποκόμιση υπερκερδών για τα μονοπώλια».

Η ΝΕ επισημαίνει στην ανακοίνωση προς τον κορινθιακό λαό ότι «το τυχόν ξεπούλημα της Διώρυγας θα φέρνει και τη σφραγίδα των τοπικών αρχών, που με τις παραπλανητικές συσκέψεις και δήθεν προτάσεις τους καλλιεργούσαν αυταπάτες και έβαζαν εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων γύρω από το μοναδικό αίτημα τής μη ιδιωτικοποίησης της Διώρυγας». Καταλήγοντας, καταγγέλλει ότι τα κροκοδείλια δάκρυα και οι σχετικές ανακοινώσεις αυτών που λίγους μήνες πριν παζάρευαν το ποσοστό τους, με την πολυεθνική «Sea Containers» για το ξεπούλημα της Διώρυγας, δεν πείθουν κανέναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ