Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δράση για ασφαλιστικό και συμβάσεις

Την ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις και διεύρυνση των ασφαλιστικών κατακτήσεων, υπογραμμίζει η παράταξη

Στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στην καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από τον τζόγο του χρηματιστηρίου, αλλά και στην απαίτηση των εργαζομένων στην Τράπεζας Ελλάδος για πραγματικές αυξήσεις στην επιχειρησιακή και κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ, αναφέρεται ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος.

Οπως σημειώνει στο θέμα του ασφαλιστικού, στο όνομα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής «κατεδαφίζεται το ασφαλιστικό σύστημα, μειώνονται οι συντάξιμες αποδοχές, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις».

Αναφέρει, ακόμα, ότι αυτή την πολιτική δεν την αντιπαλεύει η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ η πλειοψηφία στο Σύλλογο συνεχίζει να χτίζει «ενιαίο μέτωπο» με τη διοίκηση εκλιπαρώντας λύσεις, με επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα βοήθησαν στη μετάβαση του ΕΥΡΩ και στην ΟΝΕ. «Στον αντίποδα αυτής της τακτικής το ΠΑΜΕ και η ΕΣΑΚ, που ενημερώνει με ανακοινώσεις και περιοδείες, αλλά και δρα με κινητοποιήσεις κάθε μορφής σε καθημερινή βάση», τονίζει.

Σχετικά με την επιχειρησιακή και κλαδική σύμβαση, υπογραμμίζει ότι έχει ζητήσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, στο οποίο θα προτείνει άμεσα στάση και συγκέντρωση στο κεντρικό υποκατάστημα με Γενική Συνέλευση και προειδοποιητικό μαζικό διάβημα στη διοίκηση της Τράπεζας.

Καταγγέλλει ακόμα τη διοίκηση του Συλλόγου για καθυστέρηση υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης, αρνούμενη την πρόταση της παράταξης να ξεκινήσει η διαδικασία από τον περασμένο Οκτώβρη. Επισημαίνει, ακόμα, ότι θα προσπαθήσει να σπάσει τη λογική του 2,5% και 3,5% αυξήσεις, που στην ΟΤΟΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αποφάσισαν πάλι να διεκδικήσουν. «Η σύμβαση, όπως συνηθίζει η ηγεσία της ΟΤΟΕ, θα καταλήξει πολύ αργότερα, ίσως και το καλοκαίρι...», επισημαίνει και προσθέτει ότι έχει προτείνει αύξηση στις 250.000 στο πρώτο κλιμάκιο, με αναλογική αύξηση και των υπολοίπων κλιμακίων και άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις μετά από συνελεύσεις στη βάση των εργαζομένων.

Τέλος, σημειώνει ότι με τη στάση της διοίκησης του Συλλόγου «επιβεβαιώνεται ότι η μόνη κερδισμένη είναι η εργοδοσία, τη στιγμή που συνεχώς μειώνεται το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων - συνταξιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ