Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Στα χωριά SOS τα συγγραφικά της δικαιώματα

Γι' αυτά τα παιδιά, είναι βέβαιο, πως... «η αγάπη άργησε μια μέρα». Μόνο που τις περισσότερες φορές έρχεται η ίδια η ζωή να αποδείξει ότι τελικά κανένας δεν είναι τόσο μόνος.

Αφορμή για την παραπάνω «διαπίστωση» δίνει η διαθήκη της διακεκριμένης πεζογράφου Λιλής Ζωγράφου, όπου σύμφωνα με την επιθυμία της, τα συγγραφικά δικαιώματα από τα βιβλία της τα διαθέτει στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οπως με κάθε βιβλίο της η Λιλή Ζωγράφου μας αιφνιδίαζε, έτσι συνέβη και με τη διαθήκη της», τονίζουν από την πλευρά τους τα Παιδικά Χωριά SOS, σημειώνοντας ακόμη πως «η διακεκριμένη πεζογράφος, πασίγνωστη για την άγρυπνη επαναστατικότητά της, αποκάλυψε με αυτή της την κίνηση την πλούσια ευαισθησία που διέθετε και την αγάπη της για τον άνθρωπο».

Ετσι με την ευκαιρία της δωρεάς αυτής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 του Φλεβάρη, ειδική εκδήλωση με θέμα: «Λιλή Ζωγράφου: Πάθος για τη ζωή και τα γράμματα». Η συγκεκριμένη εκδήλωση - μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS - θα γίνει στη Στοά του Βιβλίου (αίθουσα Λόγου), στις 6.30 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ