Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγώνας κόντρα στα αντι-ΕΣΥ σχέδια

Υπάρχει ακόμα η ελπίδα και βρίσκεται στην ενωμένη πάλη για ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, που θα παρέχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψη, τόνισε ο Π. Κοσιώνης στην περιοδεία του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας

Την αγωνία τους για την κατάσταση του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, το οποίο η κυβερνητική πολιτική στην Υγεία οδηγεί στη διάλυση, εξέφρασαν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της περιοδείας, που πραγματοποίησε εκεί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης.

«Συνειδητά η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί, υποβαθμίζει και απαξιώνει τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία. Γιατί έτσι θα παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο υπηρετεί», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η κατάσταση είναι οριακή», υπογράμμισε στο βουλευτή ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής Χρ. Χριστόπουλος. Οπως επισήμανε: «με το ίδιο προσωπικό η κλινική λειτουργούσε με 42 κρεβάτια, τα οποία έγιναν στην πορεία 82 και τώρα, πάλι με το ίδιο προσωπικό, ετοιμάζεται η επέκταση των κλινών σε 110 κρεβάτια».

Οι ίδιες συνθήκες επικρατούν και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου, όπως επισήμανε ο πνευμονολόγος της Μονάδας κ. Γεωργακόπουλος, λειτουργούν μόνο τα τέσσερα από τα 10 ενεργά κρεβάτια, λόγω έλλειψης προσωπικού. Για να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα έξι χρειάζονται 15 επιπλέον νοσηλευτές και τρεις γιατροί. Ελλείψεις, όμως, παρατηρούνται και στο φαρμακευτικό τομέα -προβλέπονται έξι θέσεις αλλά έχουν τοποθετηθεί μόνο δυο, ενώ λείπουν και δυο βοηθοί. Ο τομέας λειτουργεί χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων που δηλώνουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με αυτούς τους εξοντωτικούς ρυθμούς.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το ακτινολογικό, καθώς στο τμήμα του αξονικού τομογράφου μόλις ήρθε καινούριο μηχάνημα 180 εκ. δραχμών, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, αφού λείπουν τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι ειδικευμένοι στο χειρισμό του.

«Με το νέο νομοσχέδιο έρχονται τα χειρότερα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Οι εργαζόμενοι σ' αυτά θα γίνουν λάστιχο και ο ασθενής θα αντιμετωπίζεται με ψυχρή λογιστική αντίληψη σαν πελάτης. Οποιου βαστάει η τσέπη του θα έχει το δικαίωμα στην υγεία, οι υπόλοιποι...», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πάει άλλο! Χρειάζεται αγώνας τώρα», υπογράμμισε, τέλος, ο βουλευτής και κατέληξε: «Υπάρχει ακόμα ελπίδα και αυτή βρίσκεται στην ενωμένη πάλη όλων των εργαζομένων για ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, που θα παρέχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ