Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
Ψήφος για αγωνιστική πορεία

Σήμερα και αύριο γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ). Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ) καλεί τους ανάπηρους να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που τους καθησυχάζουν και τους καλούν σε αδράνεια, σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των αναπήρων και όλης της κοινωνίας δυναμώνει, υπερψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της.

Ενα δείγμα αυτής της πολιτικής έδωσε προχτές η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τη φιλοκυβερνητική ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που συμφώνησαν για αυξήσεις κατά 5% στα επιδόματα για το 2001. Επίσης συμφώνησαν το κατώτερο όριο των επιδομάτων να μην είναι μικρότερο των 50.000 δραχμών.

«Οι αναδιαρθρώσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας, στο όνομα της ΟΝΕ, του "ελεύθερου ανταγωνισμού" και των νόμων της αγοράς θέτουν σε μέγα κίνδυνο και αμφισβήτηση κατακτήσεις δεκαετιών», επισημαίνει η ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ τονίζοντας παράλληλα ότι πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής θα είναι οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους.

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να μπουν στην ημερήσια διάταξη πρώτα και κύρια αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας, παράλληλα με τα καθημερινά που αντιμετωπίζουμε και δεν είναι άσχετα ούτε αποσπασμένα από τα γενικότερα προβλήματα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ καυτηριάζει επίσης τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου, τόσο για τη «σιωπή» τους σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, αλλά και γιατί εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του χώρου και όχι για τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα.

Η ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ καλεί, τέλος, τους ανάπηρους να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο και να αγωνιστούν για:

  • Την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
  • Για δημόσια δωρεάν υγεία - πρόνοια - παιδεία.
  • Για κέντρα αποκατάστασης δημόσια, δωρεάν, που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Για συνδικαλιστικά όργανα αγωνιστικά και όχι συναινετικά.
  • Για ένα καλύτερο αύριο σ' ένα λαϊκό μέτωπο πάλης, με όλους εκείνους που δεν παζαρεύουν το μέλλον τους, αλλά το διεκδικούν και συγκρούονται καθημερινά με τα μεγάλα συμφέροντα για να το κατακτήσουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ