Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μαχητικό αντιιμπεριαλιστικό «παρών»

Φωνή καταδίκης του ραδιενεργού ΝΑΤΟικού εγκλήματος ύψωσαν χτες οι φιλειρηνιστές της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας, σε συνεργασία με πολλούς μαζικούς φορείς του νομού, στην πλατεία Δικαστηρίων.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιιμπεριαλιστικής δράσης που απεύθυναν οι διοργανωτές της κινητοποίησης έδωσαν για μια ακόμα φορά μαχητικό «παρών» στο δρόμο της πάλης κατά της βάρβαρης νέας τάξης του ΝΑΤΟ, που σκορπίζει το θάνατο στους λαούς των Βαλκανίων.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση που συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει στην εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ. Και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τον αντιπολεμικό αγώνα τους.

Το ΝΑΤΟικό έγκλημα κατήγγειλε στο χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση ο νομάρχης Καρδίτσας Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Μιλώντας ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Χρήστος Τέγος, αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και στις εγκληματικές ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε, επίσης, το λαό της πόλης σε ενεργό συμμετοχή και δράση μέσα από τις γραμμές του φιλειρηνικού κινήματος. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρο,υ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, της ΕΛΜΕ, της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ και πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ