Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Από το 2009 περιμένουν να κατασκευαστούν τουαλέτες!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Αγανακτισμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, μαθητές και οι γονείς στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών γιατί η κατασκευή ενός στοιχειώδους, αλλά τόσο σημαντικού και αναγκαίου έργου για τη λειτουργία του σχολείου, όπως είναι τα αποχωρητήρια, έχει μετατραπεί σε "γεφύρι της Αρτας"». Το παραπάνω καταγγέλλουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θοδωρής Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.

Οι βουλευτές εξηγούν ότι: «Το έργο για την κατασκευή αποχωρητηρίων είχε δημοπρατηθεί στις 3-11-2009 από τη ΔΤΥ ΝΑ Σερρών με συμβατική ημερομηνία περαίωσης την 9/4/2010. Εκτοτε όμως και έως σήμερα το έργο δεν έχει περαιωθεί ακόμη, λόγω έλλειψης της σχετικής για την πληρωμή του εργολάβου πίστωσης από τον ΟΣΚ.

Μάλιστα, ο εν λόγω εργολάβος, για πολλαπλή φορά, ζήτησε παράταση, η οποία και του δόθηκε αφού ο ίδιος δεν ευθύνεται, γεγονός όμως που θα έχει ως αποτέλεσμα να στοιχίσει ακριβότερα το έργο.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στη διαχρονικά ακολουθούμενη από όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας και που σήμερα με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και υπό τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ την μειώνουν ακόμη περισσότερο.

Το παραπάνω έργο είναι καθοριστικό για την υγεία μαθητών και εργαζομένων και δε λογίζεται στον 21ο αιώνα να υπάρχουν σχολεία που δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

Επειδή υπεύθυνη να λύσει το παραπάνω πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, οι βουλευτές ρωτούν τους δύο υπουργούς αν θα δοθεί άμεσα η απαιτούμενη πίστωση για να κατασκευαστούν επιτέλους αποχωρητήρια στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ