Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινό δολοφονικό πλήγμα στη Γάζα

Νέο φονικό χτύπημα στη Γάζα
Νέο φονικό χτύπημα στη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η δεύτερη από την αρχή της βδομάδας, σημειώθηκε, χτες, στην πόλη της Γάζας. Στόχος, αυτή τη φορά, ήταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Παλαιστίνιοι και βρισκόταν πολύ κοντά σε ανοιχτό πολυσύχναστο πάρκο, με αποτέλεσμα να καταγραφούν πολλοί τραυματίες, των οποίων ο αριθμός δε διευκρινίστηκε.

Παλαιστινιακές πηγές υποστήριζαν ότι τα θύματα ήταν ο ένας μέλος της «Φατάχ» και ο δεύτερος, συγγενής του, μέλος της «Χαμάς». Κατά τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος επιβεβαίωσε την επιδρομή, στόχος ήταν «ένα μέλος της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του αλ Ακσα -παρακλάδι της «Φατάχ»- ο οποίος θεωρούνταν υπεύθυνος για επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων». Η «Χαμάς», που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε την νέα ισραηλινή επίθεση και κατήγγειλε το Τελ Αβίβ ότι «κλιμακώνει επικίνδυνα την κατάσταση στη Γάζα, όπου εδώ και καιρό επικρατεί ηρεμία».

Εκτός από τις επιδρομές στη Γάζα, «λάδι στη φωτιά» των ήδη τεταμένων πνευμάτων αναμένεται να ρίξει η απόφαση της δημαρχίας της Ιερουσαλήμ να «κλείσει για λόγους ασφαλείας», όπως ανακοίνωσε, ένα από τα περάσματα που οδηγούν τόσο στην πλατεία του τεμένους του αλ Ακσα -τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ που βρίσκεται υπό ιορδανική διοίκηση- και στο εβραϊκό Τείχος των Δακρύων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πρόκειται για ένα ξύλινο γεφυράκι, που στήθηκε κατ' ανάγκην μετά την καταστροφή του κανονικού περάσματος λόγω χιονοθύελλας, το οποίο πλέον εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το κοινό και θα πρέπει να επισκευαστεί, ωστόσο είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στις ισραηλινές προσπάθειες υπόσκαψης της παρουσίας του αλ Ακσα και της προσβασιμότητάς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ