Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υποκλίσεις στο υπουργείο

Εξετάσεις κομματικότητας δίνει η κυβερνητική παράταξη, η ΠΑΣΠ, στα ΤΕΙ. Τα μέλη της ΠΑΣΠ, όπως φαίνεται, πρόκειται να αναλάβουν μέσα στις σχολές το δύσκολο ρόλο του προπαγανδιστή του κυβερνητικού έργου υποβάθμισης των ιδρυμάτων τους.

Την ίδια στιγμή που η αγωνία των σπουδαστών για το μέλλον τους κορυφώνεται, μετά τη δημοσιοποίηση ενός νομοσχεδίου που απλά τους βαφτίζει «ανώτατους», χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς αναβάθμιση των σπουδών τους, αλλά υποβαθμίζοντας τα πτυχία τους, η ΠΑΣΠ έρχεται να πανηγυρίσει αυτή την απάτη της κυβέρνησης που συνιστά νομοθετική κατοχύρωση της υποβάθμισης.

Ούτε μια μικρή επιφύλαξη δεν κρατάει, έτσι για τα μάτια του κόσμου, ή για να περισώσει το δήθεν «αριστερό» της προφίλ. Αντίθετα κάνει υποκλίσεις στο υπουργείο, λέγοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «δικαίωση της ΠΑΣΠ» και ζητά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Η σύμπνοια κυβέρνησης και ΠΑΣΠ δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη. Είναι, όμως, ένα ερώτημα πώς θα αντικρίσει η ΠΑΣΠ τους σπουδαστές στις γενικές συνελεύσεις. Τι θα τους πει, «αισθανόμαστε δικαιωμένοι που μας υποβαθμίζουν»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ