Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη φοιτήτρια

Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Κιλκίς, που καταδίκασε (σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος) νεαρή φοιτήτρια για επίθεση στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης, έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών. Η 23χρονη Καλιάνθη Αγγελιόγλου είχε πιαστεί το 1999 από την Αστυνομία, γιατί είχε τοποθετήσει σακούλα με 15 γκαζάκια στη δεύτερη πόρτα του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Ενα από τα γκαζάκια έσκασε με αποτέλεσμα να προκληθούν περιορισμένες ζημιές.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε την επίθεση ερασιτεχνική και αθώωσε τη φοιτήτρια για όλα τα κακουργήματα που αντιμετώπιζε. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή. Δηλαδή, ποινή μόνο για την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση αυτή περιλαμβάνονταν στις αμερικανικές εκθέσεις για την τρομοκρατία στη χώρα μας, ως... σοβαρή τρομοκρατική ενέργεια. Φαίνεται από τη δικαστική απόφαση δυσαρεστήθηκαν οι αμερικανικές αρχές και τώρα, που έχουν ανακινήσει το θέμα της πάταξης της λεγόμενης τρομοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση με το στόμα του Τηλ. Χυτήρη δήλωσε ξερά ότι κατά της απόφασης έχει ασκηθεί έφεση.

Συγκεκριμένα ο Τ. Χυτήρης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που χαρακτήριζε την απόφαση του δικαστηρίου «περίπου αθωωτική», έσπευσε να δηλώσει ότι «κατά της απόφασης έχει ήδη ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ