Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βγάζουν «λάδι» τη σοσιαλδημοκρατία

Οσο πιο γρήγορα φύγουν η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί από τις ηγεσίες των δύο πιο ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης, τόσο το καλύτερο για τους λαούς, επισήμανε σε χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Δημ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι την ώρα που ο λαός δέχεται ολομέτωπη και ενιαία επίθεση από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει σταθερά δράση για να ξεχαστούν οι ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας και το πόσο αποφασιστικά πρωταγωνιστεί στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Αλήθεια, όταν στην καγκελαρία βρισκόταν ο σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ, μήπως οι Γερμανοί εργάτες απολάμβαναν μισθούς αντίστοιχους του πλούτου που παρήγαγαν; Μήπως υπήρχε π.χ. στη χώρα αποκλειστικά δωρεάν Υγεία, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία λαϊκή οικογένεια που στερείται την εξέταση ή την εγχείρηση που έχει ανάγκη; Επί των ημερών των σοσιαλδημοκρατών δεν ήταν που άνεργη είχε χάσει το επίδομα του αντίστοιχου ΟΑΕΔ επειδή είχε αρνηθεί να δουλέψει σε οίκο ανοχής; Οι σοσιαλδημοκράτες δεν είναι αυτοί που ως κυβέρνηση με την «Ατζέντα 2010» πέρασαν τα άγρια αντεργατικά μέτρα στη Γερμανία; Επί των ημερών των σοσιαλδημοκρατών δεν ήταν που οι ελαστικές μορφές απασχόλησης άρχισαν να επεκτείνονται έναντι της σταθερής εργασίας; Τα ίδια έλεγαν και όταν στη Γαλλία ήταν στην κυβέρνηση ο Ζοσπέν, διαφημίζοντας ως ...κατάκτηση το 35ωρο που χρησιμοποιήθηκε για μειώσεις μισθών, αφού στον καπιταλισμό η όποια μείωση του εργάσιμου χρόνου γίνεται σε όφελος του εργοδότη, ποτέ του εργάτη.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει το γνωστό τροπάρι της αθώωσης της σοσιαλδημοκρατίας. Ο ρόλος που παίζει είναι επικίνδυνος για την εργατική τάξη, συγκαλύπτει και φυγαδεύει τους αντιπάλους του λαού, αποδεικνύεται τελικά πολύτιμος υποστηρικτής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ