Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συνέχεια αντιπαράθεσης με ΗΠΑ για την «ασπίδα»

ΜΟΣΧΑ.--

Την πιθανότητα η Ρωσία να αποφασίσει να απέχει από την επόμενο σύνοδο Ρωσίας - ΝΑΤΟ στο Σικάγο το 2012 αν αποτύχουν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας σχετικά με τη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» ανακοίνωσε χτες ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «Ροσίγια 24».

«Αν υπάρξει συμφωνία στο ζήτημα της "αντιπυραυλικής ασπίδας" θα ήταν πιο εύκολο για μας να λάβουμε μια θετική απόφαση σχετικά με τη σύνοδο. Δεν ξέρουμε όμως αν θα συμφωνήσουμε», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, καμία συμφωνία δεν θα υπάρξει πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα στις 4 Μάρτη του 2012. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία αντιτίθεται στη μονομερή ανάπτυξη της «ασπίδας» αντιπροτείνοντας την από κοινού λειτουργία της καθώς φοβάται πως θα χάσει την κυριαρχία της σε ορισμένες χώρες, και θεωρώντας επικίνδυνη την ανάπτυξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει πως σημειώθηκε νοθεία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί μεγάλη συγκέντρωση στη Μόσχα καθώς και σε άλλες 70 πόλεις της χώρας. Αρχικά είχε δοθεί άδεια για συγκέντρωση 300 ατόμων, αλλά αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές της Μόσχας τροποποίησαν την απόφαση ανεβάζοντας τον αριθμό σε 30.000 αφού προηγούμενα οι διοργανωτές είχαν δεχθεί να αλλάξει η τοποθεσία της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ