Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Κόντρα ΝΑΤΟ - Ρωσίας για βοήθεια στους Σέρβους

BEΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

«Ανθρωπιστικό έγκλημα» χαρακτήρισε χτες ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν την άρνηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο να επιτρέψουν την είσοδο σε πάνω από 20 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα στους Σέρβους της περιοχής, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ο τελικός αποδέκτης της αρωγής είναι οι Σέρβοι διαδηλωτές σε οδοφράγματα που έχουν στήσει στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πίτερ Φέιθ, εκπρόσωπος των Δυτικών ιμπεριαλιστών στο Κοσσυφοπέδιο, χαρακτήρισε τη ρωσική βοήθεια «μη πρακτική» και «προπαγανδιστικό κόλπο ή κάτι άλλο». Αν και παραδέχθηκε ότι «φτώχεια και μιζέρια υπάρχουν στο Κοσσυφοπέδιο», υποστήριξε εντούτοις ότι οι εκεί αποστολές του ΟΗΕ και της ΕΕ «δεν έχουν χαρακτηρίσει το βόρειο Κοσσυφοπέδιο σαν ζώνη ανθρωπιστικής καταστροφής» και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για τη ρωσική βοήθεια...

Ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία, Αλεξάντρ Κουνούζιν, που είναι επικεφαλής του κομβόι βοήθειας, αρνήθηκε τη συνοδεία της αποστολής από αστυνομικούς της ΕΕ και κατηγόρησε την εκεί ευρωενωσιακή αποστολή (EULEX) για πολιτικό εκβιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ