Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυταπάτες για τη συμφωνία με Ελβετία

Με τη στήριξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (εκτός του Χ. Μαγκούφη), της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των βουλευτών της Ντ. Μπακογιάννη εγκρίθηκε χτες από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή σύμβαση της Ελλάδας με την Ελβετία, σύμφωνα με την οποία μειώνονται οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές σε μερίσματα και τόκους ελληνικών κεφαλαίων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Καταψηφίζοντας τη σύμβαση ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος την χαρακτήρισε πρόκληση, υπογραμμίζοντας ότι κυρώνεται τη στιγμή που οι φορολογικοί συντελεστές για το λαό βρίσκονται σε ύψη και είναι σε πλήρη εξέλιξη η με κάθε μέσο φορολογική επιδρομή.

Απέρριψε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η σύμβαση θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, λέγοντας ότι στόχος της σχετικής προπαγάνδας είναι να δημιουργηθεί η αντίληψη και η αυταπάτη ότι με τέτοιες συμβάσεις μπορεί να γίνει πιο δίκαιο το σύστημα. Τόνισε δε ότι η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί όσο υπάρχει το επιχειρηματικό, εμπορικό, τραπεζικό και φορολογικό απόρρητο, όσο υπάρχουν σε όλο τον κόσμο φορολογικοί παράδεισοι σε συνδυασμό με την ελευθερία κίνησης των κεφαλαίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου είπε ότι η εν λόγω σύμβαση δεν αφορά ούτε τη φοροδιαφυγή, ούτε το ξέπλυμα χρήματος και ανέφερε ότι μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών μπορεί να αξιοποιηθεί η σύμβαση για να ανακαλυφθούν λεφτά και ονόματα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ