Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Απλήρωτες από το Σεπτέμβρη

Παράσταση έκανε χτες το Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών του νομού

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Λάρισας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων του νομού, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των 160 συμβασιούχων του κλάδου, που είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους, που οργάνωσε το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών του νομού, κατήγγειλαν τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν έχει στείλει τις απαραίτητες πιστώσεις στις σχολικές επιτροπές, όπως και τη Δημοτική Αρχή Λάρισας που αποποιείται των ευθυνών της, ρίχνοντας «το μπαλάκι» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δημοσίων σχολείων «δηλώνουν» αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και γενικότερα, ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους (εργασιακή εφεδρεία, μερική απασχόληση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων κ.ά.).

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στα πλαίσια της χτεσινής κινητοποίησης στο Δήμαρχο Λαρισαίων και στη ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που γνωρίζουν ότι στα δημόσια σχολεία φοιτούν τα παιδιά της εργατικής τάξης, θα ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ν' αγωνιστούν μαζί μας, για δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και όχι της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ